Skocz do zawartości

Zmiana Business CD na Navi GPS 16:9 BMW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za 1200zł masz profesionala cd, transmiter ( nie ori ) i belkina do tel.

Chyba, że ktoś lubi bajery.

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
ja w zyciu nie kupie nic z OS po używaniu androida... dorabiać firmę która z góry ma ciebie w d.... Też mi się podoba ten dynavin i już miałem kupić ale stwierdziłem że to nie ma sense do auta 13 letniego ... wole w oryginale zachować... mam to w telefonie i mi styka :D
BUNIA :)
Opublikowano

Ogólnie lubię teksty " nie ma sensu to 13 letniego auta " ... lepiej do nowego g.ówna za 60-70 tysi pakować ... bo nowe, to właściciele 13 letnich m5, m3 powinni amory i inne regenerować bo to stare trupy i już tylko perspektywa przerobienia na żyletki pozostała.

No ... bo radio, rzecz nie wymienna przecież.

Jeden woli andorida, inny ios-sa, mi pasuje ios, i o to też ma pytający, zakładający temat.

Poza tym, nie patrzę na to jaka firma gdzie mnie a gdzie nie, ma, ale jak dany produkt mi się użytkuje.

Opublikowano
Taki Eonon czy Dynavin odmładza samochód, który już ma parę lat. Do tego zobacz na ilość funkcji tego sprzętu :)

Spoko, pdc mam, brakuje mi mp3 bez transmitera i odbierania rozmów, w resztę wbijam :)

Choć każdy co innego lubi i szanuje to.

Opublikowano
Ogólnie lubię teksty " nie ma sensu to 13 letniego auta " ... lepiej do nowego g.ówna za 60-70 tysi pakować ... bo nowe, to właściciele 13 letnich m5, m3 powinni amory i inne regenerować bo to stare trupy i już tylko perspektywa przerobienia na żyletki pozostała.

No ... bo radio, rzecz nie wymienna przecież.

Jeden woli andorida, inny ios-sa, mi pasuje ios, i o to też ma pytający, zakładający temat.

Poza tym, nie patrzę na to jaka firma gdzie mnie a gdzie nie, ma, ale jak dany produkt mi się użytkuje.

Ja swoje 13 letnie szanuje za to jakie jest i nie mam potrzeby się z tym wygłupiać :) ... mimo, że chodziło po głowie kupić coś młodszego. Ja swojego Turaska wole zachować w oryginale niż na silę odmładzać, za parę lat takie auto będzie bardziej cenione niż z takimi "bajerami" ... :D taką mam filozofie :cool2:

a ja mam porównanie Samsunga SIII z iphone-m 4... zdecydowanie android i samsung... pod każdym względem ale co komu pasuje

Opublikowano
;;pZ sIII to do porównania chyba iphone 4s czy nawet 5 juz wtedy byla. \\\\\bo czworka to sdtary grat. \sorry bledy pisze myszka w win 8
Opublikowano

Spoko, Jeden lubi brunetki a inny blondynki czy rude. Na myśli miałem iShita 5tkę.

Nawiązałem do bajerów ... bo wiele pojazdów się o nie zabija, jest to jakieś udogodnienie, stety lub nie akurat bmw tendencyjnie nawiązuje do połączeń w iPhonem.

Nie ukrywam, kiedyś myślałem o dynavinie, choć częściej i beckerze ale ciężko o dobrą sztukę.

Opublikowano
;;pZ sIII to do porównania chyba iphone 4s czy nawet 5 juz wtedy byla. \\\\\bo czworka to sdtary grat. \sorry bledy pisze myszka w win 8

więc pewnie 4s robiłem z kumplem porównanie w Grudniu nie kojarzę oznaczen w Iphonem. Nie mowie że jest zły, ale jakoś blado przy SIII wypadł :)

Opublikowano
Bo 4 to bardzo stary model:D A miałem 4s jednocześnie z S3 i powiem szczerze że blado wypadł samsung. Wydajność, funkcjonalność stabilność, wygoda, długość pracy na baterii po stronie iphone. Jedyne co w s3 mi przypadło do gustu to większy ekran i to że w zimę można go w rękawiczce normalnej obsługiwać.
Opublikowano

A to zapytam inaczej do czego zamierzam używać nowej zabawki- najważniejsza jest oczywiście nawigacja i muzyka więc chciałbym by te aspekty były naprawdę dopracowane, lubię też sobie czekając na dziewczynę obejrzeć jakiś film. No i chciałbym by urządzenie było dopasowane do auta wizualnie (jestem estetą) tak by nie było widać przeróbki. Z technicznych aspektów to sterowanie z kierownicy, w miarę prosta instalacja, połączenie z iPhonem no i najważniejsze- szybka i STABILNA praca urządzenia. Co byście na moim miejscu kupili? Opcje które rozważam

1. póki co to najbardziej to mi do gustu przypadło http://allegro.pl/bmw-e46-phonocar-vm088c-gps-dvd-usb-gwpl-wroclaw-i3955000568.html

2. parrot asteroid smart ale wymaga specjalnej ramki co boję się że może zaburzyć mój aspekt escetyczny

3. fabryczna navi BMW 16:9 ze zmodyfikowanym softem tyle że słabo podobno gra, no i multimedia raczej bledną przy innych

4. dynavin na Androidzie- też ciekawa opcja jednak procesor 600mhz do multimediów wydaje mi się słaby przy androidzie? Na papierze opcje bardzo ciekawie wyglądają

5. Eonon też wydaje się ciakawy ale o nim bardzo mało info w sieci. ktoś już tego używał? Na papierze wygląda zajedwabiście http://www.eonon.com/Car-GPS/Specific-Car-GPS/BMW/D5150.html

6. czekam na wasze inne propozycje:D

Opublikowano

co do funkcjonalności SIII to sie nie zgodze ... dostepnosc i ilosc aplikacji zdecydowanie po stronie androida i do tego za free.

co do stabilności nie mam najmniejszych zastrzeżeń a akurat zajmuje sie telefonami.

do tego jsk sam mówiłeś ekran.

co do baterii racja jak sie z telefonu korzysta dużo to codziennie trzeba ladowac ale zdarza sie ze i 4 dni wystarczy. ale niestety ekran procesor zjesc musi nie ma ci sie oszukiwać...

dobra ale ten temat czego innego dotyczy :)

Opublikowano

Panowie, zrobiliscie smietnik. Najlepoej jak to ktos usunie bo pozniej jak ktos szuka info to sie odechciewa czytac takich tematow.

http://allegro.pl/auna-7-id-tv-fm-18cm-ekran-samochodowy-tuner-tv-i3973121801.html

ale brak navi

a co do tych eononow dynavinow i innych wynalazkow roznie nazywanymi, to nie zauwazyliscie ze wszystko to jest prawie to samo ? tan sam uklad guzikow, taki sam ekran itd. tylko softem sie roznią.

Opublikowano
Dobry wybór :) Sam myślałem nad kupnem tego sprzętu. Wysyłka do Niemiec jest darmowa a mam parę kilometrów do granicy. Musisz zapytać konsultanta ile kosztuje przesyłka do Polski :)
Opublikowano
posiadam eonon D5150 od 3 miesięcy, hula jak ta lala.W navi mam auto mapę europy,dokupiłem tylko kamerę cofania w ramce tablicy.Podłączenie wszystkiego banalnie proste,jest instrukcja.Zakupiłem na stronie Eonon,1200zł+350 cło.Jest super,jestem zadowolony i polecam,za nie wielka kase.
Opublikowano
posiadam eonon D5150 od 3 miesięcy, hula jak ta lala.W navi mam auto mapę europy,dokupiłem tylko kamerę cofania w ramce tablicy.Podłączenie wszystkiego banalnie proste,jest instrukcja.Zakupiłem na stronie Eonon,1200zł+350 cło.Jest super,jestem zadowolony i polecam,za nie wielka kase.

Czy eonon ma język polski wgrany?

BMW E39 520i - tomtom1994

SPRZEDAM CZĘŚCI E39 <--- klik

http://images.chomikuj.pl/button/tomtom1994.gif <<<----- Folder BMW - hasło BMW

Znajdziesz tam różne przydatne pliki dotyczące BMW, softy, mapy i instrukcje obsługi.

Opublikowano

powiedz mi, co tam jest za oprogramowanie? jak wgrales automape?

Opublikowano
Przyłączam się do pytania- na jakim sofcie to chodzi- Android czy coś jeszcze innego. I jak z navi- czy dobrze chodzi. No i z tym cłem- jak wygląda zakup przez ich stronę krok po kroku. Bo takich rzeczy jeszcze nie przerabiałem
Opublikowano
Z tego co sie orientuje to leci z chin. Tak wiec kupujesz z ich strony i placisz ile trzeba + koszt przesylki okolo 20$. Pozniej urzad celny wystawi Ci automatycznie rachunek (clo) jak kolega wyzej pisal 350zl placisz i masz pake. Razem wychodzi okolo 1500zl
Opublikowano (edytowane)
oprogramowanie Microsoft Windows CE.NET 6.0,nie ma jęz.polskiego,angielski i chyba 7 innych ale jest proste w obsłudze.Tu jest wszystko:https://www.eonon.com/Car-GPS/Specific-Car-GPS/D5150.htmlKupujesz na tej stronie ,bez opcji z mapami bo są kiepskie.mapy wgrywasz jakie tylko chcesz na kartę mini sd,ja mam Auto mapę europy,pirata i jest super.Kupujesz na stronie w/w a pieniądze wpłacasz na konto ,które trzeba sobie otwożyć poprzez https://www.paypal.com/pl/cgi-bin/webscr?cmd=_account&nav=0 .Cło płacisz przy odbiorze,czas oczekiwania ok tygodnia Edytowane przez łysy328
Opublikowano
Urządzenie jest zbudowane na podzespołach Pioniera,sprawdzone przez elektronika.Tak leci z Chin do Francji.Ja jestem bardzo mile zaskoczony choć muszę przyznać ,że spodziewałem tzw.chińszczyzny,jest ok.Pytać,pomogę
Opublikowano

Chyba temat można uznać za wyczerpany. Ciekawi mnie jednak jeszcze jedna rzecz. Ja mam radio business CD i po zamontowaniu nawigacji muszę przenieść cały panel sterowania klimatyzacją itp trochę niżej, z wstępnych przymiarek ten co jest obecnie zamontowany nie będzie pasował- gdzie mogę taki kupić? Ma ktoś takie informacje?

A odnoście tego Eona- czy nawigacja pracuje płynnie, bez przycięć, szybko łapie fixa? No i jak sprawuje się ekran, czy nie ma problemów z jego obsługą. Masz może jakiś filmik jak działają funkcje tego u Ciebie w realu? Bo po YT to nigdy nie wiadomo co i jak. A interesuje mnie głównie navi, odtwarzanie muzyki z CD oraz iPhone, używanie zestawu głośnomówiącego oraz oglądanie filmów- zarówno z kardy SD jak i z DVD. Ktoś kto tego używa popełnił by może taki filmik? Byłbym bardzo wdzięczny, bo jak by było odpowiadające moim oczekiwaniom to kupuję:)

I czy ktoś testował z tym cackiem kamerkę cofania:)

Opublikowano
Chyba temat można uznać za wyczerpany. Ciekawi mnie jednak jeszcze jedna rzecz. Ja mam radio business CD i po zamontowaniu nawigacji muszę przenieść cały panel sterowania klimatyzacją itp trochę niżej, z wstępnych przymiarek ten co jest obecnie zamontowany nie będzie pasował- gdzie mogę taki kupić? Ma ktoś takie informacje?

tez tak myslalem ale widac ze pasuje