Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj podczas deszczu i jazdy na trasie dostałem w szybę kamyczkiem (a w zasadzie dwoma). Niestety z powodu deszczu pęknięcie zaóważyłem dopiero w garażu po powrocie do domu. Z racji, że oba peknięcia (potłuczenia) są raczej w centralnej części szyby zdecydowałem nie czekać i zrobić wymianę.

Pytanie do osób, które miały już tą przyjemność - nieprzyjemność :)

Polecacie jakiegoś konkretnego producenta?? czym się kierować i czy robiąc naprawę przez AC mamy jakiś wybór czy zdajemy się na partnerów ubezpieczalni?

Opublikowano
ni wymienili z autoszyby na nordglass. slabo mi dziala sensor deszczu ponoc dlatego ze to nie jest oryginał

Z3 Coupe jest

Z4 Coupe jest

Opublikowano
Kamieniem dostałem. Sensor w tym aucie to kupa w f10 mojego taty działa fajnie. W Ibizie z 2002 roku działał lepiej niż w tym trupie

Z3 Coupe jest

Z4 Coupe jest

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Odprysk od kamyczka mozesz naprawic ale jak juz jezdzisz z nim pare tygodni to z tego co wiem jest juz za pozno(trzeba robic na swiezo) Najlepiej jak pojedziesz i niech ktos to obejzy. Do nowej szyby bedziesz musial doplacic a naprawa/wypelnienie powinno byc za darmo.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Umowiony jestem w auto-szyby w katowicach (obok silesii). Mechanik ogladal uszkodzenia i bez zastanowienia stwierdzil, ze odpryski nie do naprawienia.

Do wymiany nic nie doplacam. mam w HDI wykupione autoszyby (bez wkladu wlasnego)

Zobaczymy jak to wyjdzie (szyba ma byc rowniez PILKINGTONA, tyle, ze bez znaczku BMW)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z tego co wiem, po wymianie szyby trzeba ponownie zaprogramować czujnik deszczu.
Opublikowano
kalibrować czujnik. sporo pomaga. zapytajcie chlopcow którzy w tym grzebia.... a dziqsek cos na slasku grzebie w najblizszy weekend... wiec jest okazja na spota i grzebanie...
Opublikowano

To i ja się przyłączę, bo jestem przed wymianą przedniej szyby. Generalnie bez wkładu własnego, na oryginalnych częściach, więc chyba nie mam się o co martwić.

Dajcie znać, czy trzeba robić coś z czujnikiem po wymianie szyby.

Opublikowano (edytowane)

Deszczu sie nie doczekalem za duzego ale wydaje mi sie, ze czujnik jakby wrazliwszy sie zrobil (nowa szyba jednak krystalicznie przejzysta, a stara po 190kkm porysowana juz byla niezle). Ale dla mnie to plus :) wkoncu moge przelacznik dac na jedynke, lub dwojeczke :)

ps. moze ktos cyknac z nieduzej odleglosci fotke uszczelki przedniej szyby w miejscu styku z oslonkami tych platikow na relingi u gory? wydaje mi sie, ze mi ta uszczelka nie lezy po wymianie jak poprzednia :/

Dokladniej chodzi o miejsce zaznaczone na czerwono na fotce

http://i.imgur.com/054c1Tl.jpg

Edytowane przez Taucher