Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2007 pierwsza rejestraja 2008 . A co napisac do tej centrali gdzie to wyslac bo nie mam zielonego pojecia

Ja tez nie mam pojęcia, bo sam osobiście tego nie robiłem, ale w ASO, powinni ci pomoc w tej sprawie. Znam przypadki gdzie zapłacono za podobna naprawę raz blisko 90 procent, drugi raz za sto procent części i rabat na robociznę. Poza tym znam bezpośrednio przypadek gdzie wymieniono po gwarancji lampę (miała mikropekniecia ).

Warunek to serwisowanie w ASO do końca i przebieg do 160 tysięcy km. Nie wiem jak z wiekiem auta tu moze byc problem, ale warto spróbować.

Zasadniczo goodwil działa na rynku gdzie auto zostało kupione jaki nowe, bo dystrybutor w Polsce nie ma interesu wspierać importu z Niemiec, ale tak czy inaczej warto próbować.

Edytowane przez K8v8M

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

• Odpowiedzi 184
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Ale i tak w mniemaniu Naczelnego Trola Forumowego, miałeś kopnięty licznik, a auto przeszło przez ręce (i nie tylko ręce...) kolorowych handlarzy.Tak w ogóle 99% problemów z silnikiem n47 w całej europie (w Polsce 100%) jest wynikiem, tego, że ich właściciele mają auta z przekręconym licznikiem... :mad2:

Marcin bez przesady z tym Trolem :D co byście nie pisali gość ma sporą wiedzę na temat marki bo trochę czytam to forum a, że broni n47, co ma nie bronić jak mu się nigdy nic nie zepsuło ; o To, że BMW dało ciała z rozrządem wszyscy zgodnie wiemy i tyle, bez sensu się o to wiecznie kłócić. Przeczytałem na temat tego cholernego łańcucha już wszystko, sam mam taki, i wiem tyle, że nie ma żadnej reguły kiedy się zrywa a najczęściej to na pewno w silniku n47d20a.

Pozdrawiam,

Tomek

Opublikowano
Ale i tak w mniemaniu Naczelnego Trola Forumowego, miałeś kopnięty licznik, a auto przeszło przez ręce (i nie tylko ręce...) kolorowych handlarzy.Tak w ogóle 99% problemów z silnikiem n47 w całej europie (w Polsce 100%) jest wynikiem, tego, że ich właściciele mają auta z przekręconym licznikiem... :mad2:

Marcin bez przesady z tym Trolem :D co byście nie pisali gość ma sporą wiedzę na temat marki bo trochę czytam to forum a, że broni n47, co ma nie bronić jak mu się nigdy nic nie zepsuło ; o To, że BMW dało ciała z rozrządem wszyscy zgodnie wiemy i tyle, bez sensu się o to wiecznie kłócić. Przeczytałem na temat tego cholernego łańcucha już wszystko, sam mam taki, i wiem tyle, że nie ma żadnej reguły kiedy się zrywa a najczęściej to na pewno w silniku n47d20a.

Obwieszczenie p.''Trollem'' nie jest moim pomysłem :wink:

Problem rozrządu to jedno, ale zaczną wychodzić jeszcze poważniejsze problemy, a właściwie już wychodzą, o których tutaj piszę bardzo często, które widziałem i wiesz w jakim serwisie je nawet widziałem :norty: O Twój samochód byłbym jakoś spokojny (choć nie widziałem go finalnie :mrgreen: ) to wiem, że szukałeś naprawdę zadbanej i za słuszne $$$ sztuki :cool2:

Nawiasem mówiąc ja nigdy do cech tej jednostki nie odnosiłem się negatywnie, małe spalanie, duża dynamika (względem m47 to jest naprawdę spora różnica) bardzo wydajny cieplnie silnik. Uwierz, gdyby problemem był sam rozrząd to bym na pewno nie miał takiego stosunku. 2500-3000 i po sprawie. Nie popadam w skrajność jak co niektórzy i piszę że sprzęgło padło.

W wersji 'A' rzeczywiście najczęściej dochodzi do zerwania łańcucha

Opublikowano
Mam jeszcze jedno pytanie bo auto kupilem 3 tygodznie temu od rodziny co posiadaja 4 szt bmw I serwisuja w tym jednym serwisie I czy ten klijent ktory mi sprzedal auto by mogl mi pomuc jakos zeby dealer bmw zwrocil czesciowo chociaz koszty naprawy czy on juz nie ma nic do gadania
Opublikowano
Kupilem od klijenta ktory kupil je w polskkm salonie

No to masz moim zdaniem spore szanse, jedyny znak zapytania to wiek auta. Sporo zależy od podejścia doradcy serwisowego. Jaki to region kraju ?

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

Opublikowano
Kupilem od klijenta ktory kupil je w polskkm salonie

Jak nie będzie miał nic do ukrycia :wink: to może załatwi sprawę pozytywnie :D

Opublikowano
Byłem w serwisie u doradcy serwisowego coś tam pogadali i powiedzieli ze nic nie mogą zrobić bo auto ma już 7 lat

Przecież to było normalne, nie znasz Polskiej biurokracji :?:

Opublikowano

Ale dzownilem tez do jednego pana z serwisu poleconego przez kolege z forum chcial mi pomuc ale wszystko i tak bardzo kosztowne .

Postawie samochod na warsztat w ktorym juz robili te silniki zobacza co jest uszkodzone jak nie bedzie duzego balaganu i sie zmieszcza w 6tys to bede robil

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Na allegro :wink:

Jak chcesz namiary na gościa co składa takie silniki prawie codziennie i ma masę częśći do nich to daj znać na pw.

W jeden dzień potrafi silnik rozebrać i zmontować - zna je dosłownie na pamięć i ma wszystko aby auto naprawić i dokładnie sprawdzić.

Pierwszy raz widziałem tak ogarnietego w temacie tych silników człowieka ( poza chyba inżynierem ,który go zaprojektował ).

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano

Za tydzien autko powinno byc poskladane ;)

Usterki po peknietym lancuszku to; krzywki 16szt , podstawa walkow rozrzadu peknieta, smok oleju I gorny lancuszek .

koszt czesci w aso poprawiony rozrzad 1900zl podstawa walkow 800zl krzywki 80zl za szt smok oleju nie pamietam ile + koszt naprawy okolo 6 tys sie zakreci calosc

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Siemka odebralem auto od mechanika przejechalem okolo 1000km I dzisiaj w drodze do pracy cos zaczelo buczec przy dodawaniu gazu , zatrzymalem otworzylem maske I bylo slychac z okolic podszyba syczenie jakby swirszcz jakis tam siedzial co to moze byc ? Auto ma moc jedzie normalnie I po ostugnieci wszystko wrocilo do normy nie wiem czy jezdzic dalej , jutro jestem umkwiony z mechanikem
Opublikowano
Za tydzien autko powinno byc poskladane ;)

Usterki po peknietym lancuszku to; krzywki 16szt , podstawa walkow rozrzadu peknieta, smok oleju I gorny lancuszek .

koszt czesci w aso poprawiony rozrzad 1900zl podstawa walkow 800zl krzywki 80zl za szt smok oleju nie pamietam ile + koszt naprawy okolo 6 tys sie zakreci calosc

To chyba lepiej było drugi cały kpl. silnik kupić a stare graty sprzedać za jakieś 2 tysi i byłoby szybciej i o wiele taniej oraz jak silnik z ori. przebiegiem to lepsze rozwiązanie :norty:

Co do tych odgłosów to coś żle poskładane i są nieszczelności.

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Juz jest wszystko okej a calosc wyniosla 7300

To chyba lepiej było drugi cały kpl. silnik kupić a stare graty sprzedać za jakieś 2 tysi i byłoby szybciej i o wiele taniej oraz jak silnik z ori. przebiegiem to lepsze rozwiązanie :norty:

Silnik kosztuje okolo 5000 zl + przekladka I kompletny rozrzad zeby miec juz spokoj to razem by wynioslo okolo 9tys . A na dodatek nie wiadomo co za silnik

Opublikowano
Zacznij robić a zobaczysz ,że moja opcja lepiej się opłaca .