Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Korzystał ktoś z Was kiedyś z S-plusa? Specjalizują się w naprawach lakierniczych typu smart-repair, czyli punktowe.

Jeszcze lepiej, jakby ktoś miał styczność z tymi w Warszawie...

Osobiście widziałem auto robione przez nich, była to 5GT w kolorze takim niebiesko-zielonym(morskim), nie mam pojęcia jak on się nazywa, ale wydaję mi się że trudny... Zrobili to perfekcyjnie, a co najważniejsze, niemalowane całe elementy,

Ja mam do poprawki lekkie zarysowanie (a to ktoś po złości przejechał kluczem, a to jakieś obicie na zderzaku drobnie,i najważniejsze, zarysowany lekko boczne poszycie (i tu już niestety trzeba malować całość tak czy inaczej, brama uchylna na wietrze uderzyła, ale nie ma wgniotki, brak konieczności szpachlowania).

I teraz waham się, czy zlecić to im (gwarantują że będzie zrobione tak, że będzie nie do poznania), oddać do ASO (tam malują lub wymieniają całe elementy zależy czy mała ryska czy głębsze wgniecenie, ale wiem że oni sami też tego nie robią jako BMW, tylk zlecają to zewnętrznemu warsztatowi), a może inny zakład typu sztukalakierowania (mają dobre opinie)?

Dodam że liczy się dla mnie przede wszystkim to, żeby było zrobione jak najlepiej.

i raczej coś w obrębie warszawy :)

Opublikowano
Dwa razy malowalem metodą punktową i wyszlo zadowalająco. Za pierwszym razem zostawili ogromną more, ale powiedzieli, ze lakier jeszcze sie dobrze nie utwardzil i zebym przyjechal za kilka dni i to zrobia. Jako, ze interesuje sie car detailingiem i nie jedno auto juz wypolerowalem to sam sobie poradzilem. Za drugim razem (rdza na nadkolu) wyszlo im lepiej, ale musialem i tak wykonczyc powierzchnie (byly hologramy, masa brudu pod listwami ozdobnymi, wnetrze tez troche usyfione). Po wykonczeniu bylo jak z fabryki. Jestem perfekcjonista i myslalem, ze ich uslugi tez beda na najwyzszym poziomie a troszke sie zawiodlem. Ja robilem w Olsztynie. Pamietaj, ze jest to franczyzna i powinni posiadac taki sam standard, ale prawda jest taka, ze zaklad zakladowi nie rowny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zgadza się zakład zakładowi nie równy, ja robiłem we Wrocławiu kilkucentymetrowe delikatne przetarcie. I tak jak kolega, jestem zadowolony z doboru lakieru i malowania, ale samo wykończenie ( polerka ) już im słabo wychodzi, całe szczęście że mam od tego sprawdzonego fachowca i po dobrej polerce elementu naprawa jest niewidoczna. Także polecam te miejscowe naprawy, o ile są małe.
Opublikowano
Zgadza się zakład zakładowi nie równy, ja robiłem we Wrocławiu kilkucentymetrowe delikatne przetarcie. I tak jak kolega, jestem zadowolony z doboru lakieru i malowania, ale samo wykończenie ( polerka ) już im słabo wychodzi, całe szczęście że mam od tego sprawdzonego fachowca i po dobrej polerce elementu naprawa jest niewidoczna. Także polecam te miejscowe naprawy, o ile są małe.

Gdzie we wrocławiu dokładnie robiłeś?

Programowanie/Obróbka CNC - Fanuc/Sinumerik/Heidenhain
  • Zasłużeni forumowicze
  • Zasłużeni forumowicze