Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zaczynam się rozglądać za kolejną 5tką dla mnie. Chce kupić tak jak poprzednio z Premium Selection z ExAG. Zaczynają się już pojawiać poliftingowe a na takiej mi zależy.

Czy ktoś wie co oznaczają opcje:

5AS Driving Assistant albo 5AT Driving Assistant Plus

Co to jest i jaka jest różnica pomiędzy wersją z plusem i bez plusa?

Co oznacza opcja: 5AC Asystent świateł drogowych?

W ogóle się zastanawiam czy można gdzieś znaleźć jakieś sensowne wyjaśnienia tych skrótów? O ile niektóre są zrozumiałe same z nazwy to niektóre dla mnie są czarną magią jak na przykład te dwa przytoczone powyżej.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam

Zaczynam się rozglądać za kolejną 5tką dla mnie. Chce kupić tak jak poprzednio z Premium Selection z ExAG. Zaczynają się już pojawiać poliftingowe a na takiej mi zależy.

Czy ktoś wie co oznaczają opcje:

5AS Driving Assistant albo 5AT Driving Assistant Plus

Co to jest i jaka jest różnica pomiędzy wersją z plusem i bez plusa?

Co oznacza opcja: 5AC Asystent świateł drogowych?

W ogóle się zastanawiam czy można gdzieś znaleźć jakieś sensowne wyjaśnienia tych skrótów? O ile niektóre są zrozumiałe same z nazwy to niektóre dla mnie są czarną magią jak na przykład te dwa przytoczone powyżej.

Pozdrawiam

5AS to utrzymanie prędkości w stosunku do samochodu poprzedzającego. 5AT to 5AS + utrzymanie kierunku jazdy czyli kierownica za nas koryguje tor jazdy

5AC to automatyczna regulacja świecenia świateł przednich zależnie od tego czy kogoś oślepiamy czy nie.. po prostu czujniki decydują czy obniżyć poziom oświetlenia drogi z przodu gdy możemy oślepiać auto nadjeżdżające z przeciwka

Opublikowano

Kolejne do rozszyfrowania?

6WB- Wielofunkcyjny wyświetlacz przyrządów

877- Brak obsługi krzyżowej

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

6WB - to lepsze zegary. Sam musisz zobaczyć. Są takie ładne w pełni graficzne.

877 - to ma związek w otwieraniem i zamykaniem samochodu. Jak zamkniesz z pilota w kluczyku to nie otworzysz auta z zamka w drzwiach i na odwrót.

Opublikowano

czyli to 6WB to w całości ekran z graficznymi zegarami?

Bo widziałem tez w salonie wersję z graficznymi zegarami ale ramki wokół prędkościomierza i obrotomierza były nałożone na ekran.

Opublikowano

Właśnie mi się bardziej podobała ta wersja z wypukłymi ramkami wokół zegarów.

Jakoś tak płaski ekran jao wyświetlacz zegarów dziwnie mi wyglądał :( Z tymi ramkami jest o niebo lepiej.

Czyli 6WB to z ramkami?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No porównaj sobie zwykłe zegary w LCI i te graficzne w pełni (czyli 6WB). Przed liftem te lepsze zegary nie były takie wybajerzone.
Opublikowano
Mozna sobie w necie gdzieś to porównać czy tylko salon BMW?

Niektóre elementy wyposażenia wchodziły do LCI z czasem. Niektóre można było zamówić już w czerwcu a inne dopiero do produkcji w październiku. Zatem LCI może nie być równe LCI. Istotny staje się miesiąc produkcji w 2013.

"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy" (Albert Einstein)

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

"Lubię walczyć z silniejszymi"

• 3 tygodnie później...