Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Po zmianie na zwykłe opony zrobiło się ciszej ,ale komfort pozostawiał wiele do życzenia. Postanowiłem więc wymienić amortyzatory przednie na nowe. Po wymianie poczułem zdecydowaną poprawę w prowadzeniu , więc zmieniłem jeszcze tylne. Teraz jest o nibo lepiej. Mam jeszcze problem opadającym tyłem na postoju. Opada prawa strona,ale nie zawsze.

Hej. Rozwiazaleś już problem z opadającym zawieszeniem? U mnie też opudzczała sie jedna strona. Wymieniłem poduchę. Potem kulał na druga stronę. Wymieniłem nastepną. Niechciał pizionować. Wymieniłem zawór poziomowania. Poddałem się i oddakem do sewisu. Po tygodniu trzymania auta nic nie znaleźli. Wyjąłem wiec kompresor wyniłem wkład osuszacza. Zawór upustowy na kompresorze był tak zardzewiały że się blokował albo w pozycji otwartej albo zamknietej. Albo spuszczał powietrze albo pompował i jedna strona stała wyżej i wyswietlał bład. Ja swój zawór wyczyściłem i czekam na dostarczenie nowego. Problem moze byc ze znalezieniem odpowiedniego. Swoj po kilku godzinach znalazlem jedynie na aliexpres. Jeszcze jedno, jesli pojawią sie u was problemy z tylnym zawieszeniem lepiej od razu jechac na kompa. Zamniast wymieniac jak popadnie. Zaoszczedziłbym dużo czasu nerwiw i kasy .