Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem jadąc moje bmw e46 320d 136km zgasła mi nie chciała zapalic. wstawiłem do garażu i na drugi dzień odpaliła ale pluje olejem z wydechu i ubywa płyn chłodniczy do tego bardzo kopci gaśnie pa paru minutach i nie chce odpalic dopiero odpala jakostygnie. Proszę o pomoc
Opublikowano
ile tonie wiem dokładnie ale olejwraca zaworem egr, kopci na ciemno szaro bardzo mocno. dolałem płynu chłodniczego bo brakował, to wszystko prawie wypluł wydechem
Opublikowano
Powiem krótko i zwięzłowato : szukaj nowego silnika.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Lubie takie odpowiedzi usterka nie zdiagnozowana a piszecie,, szukaj innego silnika" a tu może jeszcze być wymiennik ciepła egr.albo uszczelka pod głowica która wolalbym ewentualnie zrobić. Zrobisz czapkę i juz będzie ok a Kupisz gówno i będziesz miał dwa zlomy najczęściej tak właśnie jest .
www.Car-los.pl
Opublikowano
Jeśli pluje olejem i wodą, a także nierówno pracuje / dławi się, to duża szansa jest, że to tylko uszczelka pod głowicą. Generalnie bez zrzucenia głowicy się nie obejdzie - i od tego bym zaczął.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Wita. Złożyłem moją Bunie,padła pompa paliwa którą zrobiłem sam i ta nieszczesna głowica po rwmońcie i tak pluje płynem chłodniczym i olejem silnikowym.Nie wiem co jest grane, Proszę o jakieś rady. Pozdrawiam
Opublikowano

To mi by wyglądało na pęknięty blok tak że olej silnikowy z płynem chłodniczym sie przedostaje do cylindra

dlatego poprzednio napisałem

Powiem krótko i zwięzłowato : szukaj nowego silnika.

Ale nic nie zastąpi solidnej diagnozy w warsztacie przez dobrego mechanika.

..........................................................................................

Opublikowano
Wita. Złożyłem moją Bunie,padła pompa paliwa którą zrobiłem sam i ta nieszczesna głowica po rwmońcie i tak pluje płynem chłodniczym i olejem silnikowym.Nie wiem co jest grane, Proszę o jakieś rady. Pozdrawiam

Głowica była sprawdzana na szczelność?

Planowana?

Trochę postaraj się pisać bardziej uważnie bo ciężko jest zrozumieć ten bełkot.

Opublikowano

To ci spadł kamień z serca

jednak

nic nie zastąpi solidnej diagnozy w warsztacie przez dobrego mechanika.

Pozdrawiam