Skocz do zawartości

bmw e39, motor 2.0, 150km

mcmakar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

niedawno kupiłem bmw e39, z dwulitrowym silnikiem (150km). Prosiłbym o opinie osoby, które orientują się na temat zwiększenia mocy w tym silniku, chiptuning. Jaki jest koszt, jaki wzrost mocy, ogólnie chciałbym się cokolwiek dowiedzieć na temat zwiększenia mocy w aucie, bez konieczności swapu.

pozdrawiam

W przypadku takich silników chiptuning jest niemożliwy.

Dlaczego niemożliwy :?: Wszystko jest możliwe, tylko w tym przypadku mało sensowne i nie opłacalne. Koszty związane z upgradem nie są współmierne do osiągów. Łatwiej,szybciej i taniej wymienić cały silnik na mocniejszy :cool2: to tak w skrócie

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.

• Zasłużeni forumowicze
Witam,

niedawno kupiłem bmw e39, z dwulitrowym silnikiem (150km).

Dla tego zawsze piszę ,że ten silnik jest słabiutki do tej budy i jeśli ktoś oczekuje sportowych osiągów to może być zawiedziony .

Ostatnio na forum e60/61 był temat o podniesieniu mocy w 520i czyli wersja 170km i jednak autor zrezygnował z tego tematu .

Wydajniejsze wtryskiwacze,obróbka głowicy i kolektorów plus program,nic wiecej zbytnio nie ma co robić bo np dokładanie turbiny to potężne koszta chodziaż ta pierwsza opcja też jest mało opłacalna i po takim zabiegu auto bedzie palić wiecej niż 2.8 wiec nie warto i tyle.

w tym silniku nie zwiekszysz mocy. jest takie cos jak software update do tego silnika (w ASO BMW robia), ponoc po wgraniu najswiezszego softu silniki benzynowe m52 reaguja lepiej na gaz z dolu. Mialem ten silnik ale nic z softem nie robilem wiec nie potwierdze
http://imageshack.us/a/img222/358/img0470ji.jpg

Orientujesz sie coś wiecej jeżeli chodzi o cene takiej aktualizacji?

robilem takie cos w niemcowni cena w BMW to 70euro tyle ze w dieslu 3.0 na zlanczu OBD. w kazdym razie nie licz na przyplyw mocy 20 km albo cos takiego to tylko raczej poprawki sterowania silnikiem

tutaj temat, poszukaj jeszcze w necie troche tego jest

viewtopic.php?f=72&t=141849

http://imageshack.us/a/img222/358/img0470ji.jpg