Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko koledzy. Na wstępie chciałbym się przywitać bo jestem nowy :) Wczoraj wpadłem na zdjęcie Bemki w neci a mianowicie: http://www.stanceworks.com/Pictures/Desktops/ralph-ruiz-wallpaper.jpg

U mnie zderzak w kolorze czarnym, w sumie jak w standardzie. http://imageshack.com/a/img811/4044/r1q3.jpg

co myślicie o tym żeby go walnąć na biało tak jak w zdjęciu pierwszym? Tak wiem, że tam jest dokładka do zderzaka, ale nie chcę obniżać samochodu. A i halogenów ja nie mam. Tylko zaślepki.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ciężko uwierzyć, że to takie same auta....

Kolega miał kiedyś e34 całą białą, nawet listwy na drzwiach i zderzakach, do tego ładne koła i całkiem przyzwoicie to wyglądało.

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano
Sam przymierzam się do takiej operacji widziałem kilka aut które miały pomalowane te detale i powiem że zyskuje na wyglądzie.Przy okazji nie będę zakładał nowego tematu czy dolna cześć zderzaka da się zdjać? Ponieważ u mnie sfatygowany jest trochę dół i jakoś nie za bardzo podoba mi się ta plastikowa niby kratka pod tablica rejestracyjną.
Opublikowano
jesli masz na mysli ten maly płużek, to jest jedna calosc,a co do malowania calego zderzaka to fajnie to wyglada tak inaczej mam tak u siebie zrobione i jest :cool2:
Opublikowano
jesli masz na mysli ten maly płużek, to jest jedna calosc,a co do malowania calego zderzaka to fajnie to wyglada tak inaczej mam tak u siebie zrobione i jest :cool2:

A w jaki sposób malowałeś? Oddawałeś do lakiernika czy sam? ( podkład , kolor i bezbarwny)?

Opublikowano
juz taka kupilem,ale tak jak piszesz kolejnosc jest taka jak opisujesz tyle ze podklad kupujesz do plastiku ,baza czyli kolor ,i bezbarwny :norty:
Opublikowano
Ile takie malowanie by kosztowało? Chodzi mi czy zmieszczę się z moim miesięcznym budżetem studenta :D
Opublikowano
napewno jak za malowanie jednego elementu pewnie okolo 400 - 500 pln. z materialami przynajmniej u nas tak biora :norty:
Opublikowano
400 - 500?? masakra u mnie to max 300zł i to już jest dużo u takich konkretnych fachowców. A pomaluje i za 150zł element tyle że u gościa który robi to na czarno..

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
Chodzi mi bardziej o koszt gdybym sam chciał lakierować ( kolega ma pistolet i sprężarkę) a więc chodzi mi o materiały.
Opublikowano
Spokojnie dało by radę zamknąć się w 100zł.Osobiście lepiej jest dobrać lakier w zakładzie gdzie zbadają ci stary lakier i zrobią ci odpowiedni kolor bo po latach mógł trochę wypłowieć i jak pomalujesz oryginalnym lakierem może się okazać że będzie się różnić chyba że chcesz potem malować całe auto :D