Skocz do zawartości

Nowa turbina za 1499zł ???

Kubiusz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!!!

Dzisiaj na allegro znalazłem firmę sprzedającą nowe turbiny, do wielu popularnych marek samochodów, między innymi do np. E46.

Cena jest porażająco podejrzanie niska ! Niewiele droższa od regeneracji.

Czy ktoś z forumowiczów ma doświadczenie z ich turbinami ?

Pewnie jak się wczytasz to jest to regenerowana jak nowa, albo nowa turbina (łapanie za słówka) ale po regeneracji, przecież jak wymienią większość części na nowe to jest ona nowa, a nie do końca tak jest. Pokaż link to zobaczymy co i jak.

EDIT:

Zgłębiłem nieco temat i znalazłem taką aukcję jak piszesz.

http://allegro.pl/fabrycznie-nowa-turbina-bmw-e46-x3-2-0d-150km-gwar-i3918917977.html

Nie wiem bardzo co o tym myśleć, z jednej strony miejscowość Inowrocław, z drugiej firma zarejestrowana na wyspach. Fakt za 1499 zł sprzedają turbinę ale aukcja też jakaś stara, pokazuje jeszcze urlopy z kwietnia i października 2013. Sprawdzałem również opinie o sprzedawcy, 99 % pozytywów lecz w ostatnich aukcjach nie znalazłem sprzedanych turbin. Generalnie sam nie wiem co o tym myśleć, ja mam w miarę blisko do Inowrocławia więc najpierw bym zadzwonił i jak coś pojechał do nich i zorientował się w sytuacji przed kupnem.

Witam wszystkich!!!

Cena jest porażająco podejrzanie niska ! Niewiele droższa od regeneracji.

Jeśli porównujesz do turbiny garretta a tutaj nikt nie pisze że o taką chodzi tak jak że jest oryginalna i dedykowana do bmw a tylko że jest nowa.

Zdjęcia przedstawiają turbinę tak żeby tabliczki nie było widać i napisu garrett.

Podobne na ebay uk od 220 GBP tylko że wyprodukowane w Chinach lub Hongkongu.

No ale zawsze możesz zadzwonić i popytać sprzedającego.

Przepraszam, rzeczywiście zapomniałem podać najważniejszego, czyli linku. Ale widzę że już znaleziony.

http://allegro.pl/fabrycznie-nowa-turbina-bmw-e46-x3-2-0d-150km-gwar-i3918917977.html

Na pewno jest to chinol, bo gdyby był garrett to by było wyraźnie zareklamowane.

Co do wyboru między regeneracją na chińskich częściach a całą chińską turbiną, to rzeczywiście można się zastanowić. Cała jest troszkę droższa, ale za to nie trzeba bawić się w wysyłki i oczekiwanie na regenerację.

Jakości tej chińskiej podróbki nie ma co od razu skreślać. Niektóre serwisy zamiast bawić się w regenerację wkładają do twojej starej obudowy cały nowy chiński środek

(na ebaju dużo tego np http://www.ebay.pl/itm/AUDI-A4-A6-VW-PASSAT-TURBO-CHRA-CARTRIDGE-TURBOCHARGER-REPAIR-KIT-GT1749V-717858-/380821720799?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item58aabe4edf) i potem doważają.

U mnie w okolicy jeden serwis tak robi, znajomy mechanik oddał już tam kilka turbin, wstawili chiński środek i jak dotąd żaden klient nie wrócił z reklamacją.

Dlatego trzeba się zastanowić czy regenerować czy wstawiać cały środek, możliwości popełnienia błędu przy wymianie jest dużo mniej.

Oczywiście proszę się nie sugerować moją opinią, te nowe chińskie turbiny mogą być zarówno dobrą alternatywą dla regeneracji jaki i wielkim bublem.

Sam jestem trochę sceptycznie nastawiony do tej firmy i bez dobrych opinii raczej się nie skuszę.

Co do tekstów typu "weź regeneruj na oryginalnych częściach, a nie wstawiasz chinę do beemy" to nie ma żadnej pewności że stara zostanie zregenerowana na oryginalnych częściach garretta. Sam z doświadczenia wiem, że tam gdzie się da i jeśli się to sprawdza to się wstawia chinę lub inne zastępczaki, byle by dobrze działało. Z drugiej strony wydaję mi się że nawet oryginalne części naprawcze nie mają już takiej jakości jak fabryczne na pierwszy montaż.

P.S. Dobra nie będę owijał i lał wody, po prostu szukam kogoś kto by na swoim aucie przetestował tego azjate.

Pozdrawiam

• 5 miesięcy temu...