Skocz do zawartości

Które Bilsteiny do mojego e36 328i coupe, B4 czy B6???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam pytanko do szanownych forumowiczów: czy B4 mogę zakupić jako zamiennik do oryginalnych Sachsów czy może powinienem założyć B6. Proszę o poradę bo różnica w cenie obu kompletów to 1000 zł :( . Wiem, ze B6 wpłynie na pewno na poprawę prowadzenia auta ale będzie też ono twardsze. Ja wolę jednak zostać przy oryginalnych nastawach zawieszenia no i przede wszystkim nie zruinować swojego domowego budżetu przy okazji :). W jednym ze sklepów sprzedawca bez zastanowienia zaproponował mi B4. W innym sklepie jednak sprzedawca powiedział, że Bilstein do 328i zaleca minimum B6. No i co tu robić?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Polecam Ci B6. Z tego względu że mając 328 napewno poruszasz sie szybciej a wtedy bardzo duzo zalezy od amorków, każdy zakręt bedzie przyjemnością. Nie są one jakies bardzo twarde, troche twardsze od oryginalnych ale nie jest to jakaś przesada. U mnie w 325 są B6 kupowałem od gościa mtsbilstein (patrz allegro i jego strona internetowa). Ceny rewelka i jazda tak samo. Zresztą duzo jest na ten temat na forum popatrz i poszukaj.