Skocz do zawartości

gdzie jest modl centralnego zamka w bmw e 36 318 z 1991r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie.otoz kupilem autoalarm i nie wiem gdzie sie wpiac przewodami w centralny zamek ,przegladalem rozne fora i nie moge znalezc.Za schowkiem od strony pasazera nic takiego nie ma.Moze ktos z uzytkownikow forum montowal alerm w tym modelu.?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

W tym aucie autorze tematu podejrzewam,że nie posiadasz modułu komfortu i gdybyś chciał założyć domykanie szyb to nic z tego aczkolwiek posiadasz moduł tylko do centralnego zamka znajdziesz go pod schowkiem jt.pudełeczko z dwiema wtyczkami(nie mylić z modułem komfortu bo ten posiada z przodu dwie małe i z tyłu trzy duże gniazda wtykowe)a Ty szukaj czanego modułu z dwiema wtyczkami.Kiedy znajdziesz go to już z górki miernik w rękę i szukasz sygnału otwarcia i zamknięcia i ot cała filozofia.

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/691/e64k.jpg

zdjecie poglądowe zapozyczone z tablicy.

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

Opublikowano
Dziekuje wszystkim za odpowiedz przydaly sie ,modul znajduje sie po stronie pasazera na scance za abs nad glosnikiem.Wszystko podlaczylem dziala zostal mi jeszcze niebieski (-) kabelek od alarmu sterowany masa,jakis wylacznik drzwi czytalem, ze podpiac go trzeba pod przewody od krancowek drzwi,ale gdzie te przewody!
Opublikowano
ok ten niebieski (-) podlączyć do tego idącego do lampki w którym pojawia sie prąd podczas otwierania drzwi czy jak?