Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

W moim Bmw e46 mam problem z xenonami (dodam ze są to lampy dynamic xenon). Gdy przełącznik od świateł jest ustawiony na pozycję AUTO to po odpaleniu auta xenony się poziomują i skręcają. Gdy trochę pojeżdżę prawy xenon potrafi co jakiś czas zgasnąć i po chwili znów się właczyc, sytuacja powtarza się kilka razy i lampa gaśnie na dobre, na desce zapala się błąd żarówki i włączają się przednie światła przeciwmgłowe. Dodam że ta sytuacja zdarza się prawdopodobnie tylko po zmroku (wynika to z tego że w nocy widać kiedy gaśnie lampa a w dzień nigdy nie zapalił się błąd żarówki). Gdy zgaszę auto i po jakimś czasie znów odpalę, lampa zaczyna działać ale tylko na jakiś czas. Ostatnio jeździłem z przełącznikiem świateł ustawionym w pozycji świateł mijania i nie było żadnego problemu ze światłami. Żarówki zostały wymienione na palniki Philipsa zakupione w renomowanym sklepie około 2 tygodni temu ale to nie rozwiązało problemu.

Auto posiadam około 2 miesięcy i po zakupie zanim jeszcze nadeszły mrozy a pogoda była bardziej deszczowa, w tej właśnie lampie widziałem trochę pary od środka.

Moje pytanie jest takie czy moduł skrętu reflektorów może mieć wpływ na świecenie xenonów? Czy to może przetwornica jest jakaś specjalna do dynamic xenonów i to ona szwankuje?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Problem namierzony i rozwiązany. Jeden z przewodów które dochodzą do zapłonnika, dokładnie ten zielony był przerwany. Tzn. trzymał się jeszcze na izolacji i w momencie ruchu soczewki tracił połączenie dlatego gdy funkcja skrętu była wyłączona żarnik świecił. Przewód został połączony i na razie jest wszystko ok.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Gratuluje rozwiazania roblemu, nie sadzilem ze przyczyna bedzie taka prosta :D

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!