Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was,

Od kilku dni w domu mamy x'a 35i. Podczas pierwszej jazdy delikatnie ujmując na jakimś zadupiu, doszło do utraty sygnału GPS. Następstwem było zawieszenie się navi, i przestał działać ekran. Pokrętłem idrive nic nie dało się zrobić. Po mniej niż 2 minutach doszło do restartu kompa, pojawiło się logo BMW i wszystko zaczeło działać. Włączyło się też radio które było wyłączone. Spotkało to kogoś z Was? Nie ukrywam że mnie to troche zaniepokoiło. W momencie kiedy się to stało przebieg auta wynosił ok 200km. Nie wiem czy jechać z tym do aso na sprawdzenie czy czasem w f25 tak się dzieje?

Opublikowano

Po co jechać skoro działa... jak problem będzie się powtarzał to powiesz im o tym podczas przeglądu chyba że wcześniej system sam się na stałe wysypie...

Wysłane z mojego Q10

Opublikowano
A jednak u mnie sie nigdy tak nie stalo, a sygnal z GPSa tracilem pare razy (gory/las). Przy stracie sygnalu, strzalka oznaczajaca samochod sie po prostu nie przesuwa. A co do Twojej przypadlosci, to Ci sie po prostu Navi zawiesilo. Nie jest to czeste, ale na anglojezycznym forum pisza, ze sie zdarza. Mi jeszcze sie nie zdarzylo w czasie prawie 3 lat uzywania X-a. Na pewno wygenerowalo kod bledu i kod jest w samochodzie. Jezeli pojedziesz do ASO, to powinni byc w stanie zczytac ten kod. Pamietaj, ze kody kasuja sie, co 40 startow samochodu. Dla swietego spokoju, pewnie ponarzekalbym, ze zdarzylo sie pare razy i odstawil do ASO.

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
Opublikowano
Faktycznie dziwny objaw ,nie jest to na pewno normalne ,gdyż ja podczas jazdy na wyspie wśród wysokich budynków tracę sygnał praktycznie co kilka minut. Nigdy jednak nie spowodowało to wyłączenia ekranu ...
Opublikowano
A u mnie bylo podobnie, ze 3 razy latem sie zdarzylo, nawet film nakrecilem bo myslalem ze to jakies czary (nie dzialolo nic: idrive, radio, navi, komp). Natomiast u mnie samo nie odzylo po 2 min, dopiero jak zostawilem samochod i wrocilem po jakims czasie to uruchomilo sie jak gdyby nigdy nic
BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!
  • Moderatorzy
Opublikowano
Panowie zgłaszać takie sprawy do ASO, przynajmniej będzie aktualizacja softu :)
Opublikowano

Dziś trochę po jurze jeździliśmy z tatą i nic się nie działo. Może jednorazowy "wyskok" kompa. Ale macie racje, pojadę do ASO i zgłoszę. Zobaczymy co w FC powiedzą.

Dzięki za rade. Pozdrawiam.

• 3 tygodnie później...