Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Bono, przejedz sie Cayenne V8 4.2d. Polecam. Potem mozemy dalej rozmawiac :)

Ewenutalnie, jakbyś był w Warszawie mogę Ci pokazać jak jeździ 4.2tdi w A8 400km/950nm po wyzycie u Mastersa :cool2:

Opublikowano
Masz jakies pomiary tej A8? Przyspieszenia, spalanie itp?

No Limits With S2 Power

Audi S2 Coupe 414 KM 560 Nm, BMW 650i 367 KM 490 Nm, BMW HP4 193 KM 112 Nm :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Przypomina bryłą największego Landruisera czyli totalny brak proporcji między kołami a wielkością budy (bynajmniej na tych fotkach)

Odległość tylnego koła od zderzaka kojarzy mi się z koncepcją "autobusową"...

To tak tylko o fotkach bo w realu jestem pewien że wyjdzie im ładne i szykowne auto, niemniej jednak te zdjęcia działają na mnie odpychająco :duh:

Czekać, czekać ... :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Te wizualizacje to inwencja jakiegos znawcy photshopa czy innego programu w tym rodzaju. Wizualizacje moga nie miec nic wspolnego z tym co zaprezentuje BMW (i mam nadzieje, ze tak bedzie). Sam czekam na premiere X7, bo X5 zaczyna byc za male.

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Myślę,że proporcje niewiele się zmienią ,to ma być auto z dużą ilością miejsca w 2 i 3 rzędzie (Q 7 też nie grzeszy urodą) :wink:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Z pewnoscia bedzie to kontener na kolkach, ale kontenery moga roznie wygladac :)

Wiem, ze wiele osob przywoluje Q7 w kontekscie porownan do np. GL albo do planowanego X7... ja nie do konca to rozumiem, bo Q7 wcale taki pojemny nie jest w srodku, a przynajmniej jest malo parktyczny w porownaniu do zewnetrznych gabarytow.

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
No i temat zszedl na autobusy a nie SUVy :) Generalnie trudno mi wyobrazic sobie, ze ktos nie potrafi sie spakowac do X5 czy Cayenne. Choc zapewne sa tacy ale to raczej oni maja problem z soba a nie samochod.

No Limits With S2 Power

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Widocznie masz slaba wyobraznie...

Cayenne ma smieszny bagaznik. Znajomy odbieral mnie kilka miesiecy temu z lotniska, 3 torby srednio-duze nie zmiescily sie do bagaznika.

X5 - rodzina + duzy pies + sprzet na kamping (tak, jezdze na kampingi do parkow narodowych) nie daje rady. Jestes w stanie to ogarnac?

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

Nie bo piszesz raczej od rzeczy. Do Cayenne wchodza bez problemu 4 ponad 100 litrowe walizki, czyli z tych najwiekszych na rynku. Choc w USA to wszystko mozliwe, taki kraj :)

Nie wiem jak liczna masz rodzine ale jesli 4-ro osobowa rodzina nie potrafi sie spakowac na 2 tygodniowy wypad na camp do X5 to nie mam wiecej pytan.

No Limits With S2 Power

Opublikowano

Mnie też wydaje się ,że Cayenne ma olbrzymi bagażnik...

Ale to fakt w Ameryce jest inaczej ,już kilka razy słyszałem jak sobie radzę mając tak małe auto (X3 + rodzina 2+2) :D

Tutaj prawdziwy SUV to autko rozmiaru GMC Jukon czy Escalade :cool2:

Opublikowano

Jest jeszcze szansa, ze w USA ludziom trzeba udzielic instrukcji jak spakowac kilka walizek w jeden bagaznik :)

No i trzeba wziac pod uwage, ze statystyczny facet w USA to ponad 88 kg a kobieta ponad 74 kg!!!

No Limits With S2 Power

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Podstawowa roznica pomiedzy nami jest taka, ze ja pisze na podstawie wlasnego, realnego doswiadczenia a Ty piszesz co Ci slina na jezyk przyniesie.

Na marginesie, sytuacja z nieudanym wlozeniem 3 walizek do bagaznika PC miala miejsce w Polsce, ale nie wiem co to ma za znaczenie.

Kwestia czy bagaznik jest ogromny czy nie jest bardzo subiektywana, wiec trudna na ten temat dyskutowac. Co jest pewne, bagaznik PC jest mniejszy niz X5 a bagaznik X5 nie nalezy do liderow w klasie SUV.

Twoja wypowiedz na temat 2 tygodni na kampingu i zapakowaniu 4 osobowej rodziny do X5 swiadczy, albo o Twojej ignorancji w temacie, albo o innym wyobrazeniu wyjazdu na kamping. Praktykuje wszelkie rodzaje kampingowania (pieszy, rowerowy, motocyklowy oraz samochodowy). Jesli wybieram sie na kamping pieszy, biore plecak na stelazu, ktory wazy z zawartoscia 10-15 kg. Jesli jade na kamping samochodem, biore rzeczy, ktore dodadza troche komfortu do pobytu, ale generalnie bez przesady.

Bede precyzyjny – tak jak wspomnialem – Ty piszesz, co Ci sie wydaje, ja pisze na podstawie wlasnego doswiadczenia: pies golden retriever zajmuje troche ponad polowe przestrzeni bagazowej (i tak ma ograniczona przestrzen, niektorzy wlasciciele psow byliby oburzeni, ze pies nie ma calego bagaznika do dyspozycji), oprocz psa do bagaznika miesci sie wozek, 2 krzesla (Zero Gravity), aby wygodnie siedziec i wygodnie ogladac gwiazdy przy ognisku, rzeczy psa, jedzenie i sprzet okolokuchenny na WEEKEND (nie na 2 tygodnie). To jest koniec przestrzeni bagazowej. Nie wiem jakie X5 w zyciu widziales, ale w moim miesci sie wlasnie tyle.

Nastepnym razem zanim zaczniesz sugerowac, ze ktos moze miec problem ze soba, pomysl 2 razy czy warto takie rzeczy pisac. Ja nie uwazam, ze mam problem ze soba tylko dlatego, ze moj bagaznik miesci 2 krzesla, wozek i psa.

Natomiast wydaje mi sie, ze Ty mozesz miec problem ze soba, skoro probujesz epatowac moca silnika w swoich samochodach. O jakie kompleksy chodzi?

Nie bo piszesz raczej od rzeczy. Do Cayenne wchodza bez problemu 4 ponad 100 litrowe walizki, czyli z tych najwiekszych na rynku. Choc w USA to wszystko mozliwe, taki kraj :)

Nie wiem jak liczna masz rodzine ale jesli 4-ro osobowa rodzina nie potrafi sie spakowac na 2 tygodniowy wypad na camp do X5 to nie mam wiecej pytan.

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

Z własnego doświadczenia dodam, że gdy są małe dzieciaki (<5L) w drużynie to żadne auto nie ma wystarczającego bagażnika :duh:

Później zapewne łatwiej. Proszę skalkulować (kto pamięta bądź doświadcza) wózek i "akcesoria" potrzebne dla maluchów i wyjazd na weekend chociażby :norty:

Opublikowano

Kupowanie wielkiego auta po to zeby korzystac z mozliwosci zaladunkowych sporadycznie wg mnie mija sie z celem. Zaleta w postaci przestronnosci takiego auta staja sie jego najwieksza wada w codziennym uzytkowaniu.

Przy jakis ekstremalnych zaladunkowo wypadach ja bym raczej zaopatrzyl sie w mala przyczepke, lub box. Zaladowal tam caly sprzet do np kempingu, psa wladowal do bagaznika i problem z glowy :)

Opublikowano
Bono, Porsche Cayenne, 3 osoby plus 3 kompletne akwalungi plus 6 butli, pianki etc. plus 2 duze plecaki fotograficzne plus 3 torby podrozne plus 2 torby z profi statywami foto plus jakies tam pierdoly i bylo miejsce na zakupy ze Szwajcarii. Ja Cie nie atakuje osobiscie, Ty mnie tak. Kazde z tych aut mialem co najmniej na kilka dni wlasnie w celu sprawdzenia przydatkosci na tym podobne wyjazdy. Byl tez RR Sport, duzy i maly LC, ML. Jednak Ty wiesz lepiej i piszesz od razu w obrazliwy sposob. Welcome to Poland :)

No Limits With S2 Power

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@qbix

W 100% sie zgadzam. Wlasnie wczoraj uzytkownik Mlodzik18 zakodowal mi wiazke elektryczna, wiec w czerwcu ruszam na kamping z przyczepka.

Inna kwestia jest to, ze dla mnie (ale i dla mojej zony) X5 nie jest duzym samochodem. Jesli X7 bedzie optycznie akceptowalne i bedzie jako tako jezdzilo, to nie wykluczam, ze to bedzie nastepny podstawowy samochod.

@s2power

Przeczytaj moje i swoje wypowiedzi w tym watku i sprawdz czy czasem Twoje malo dyplomatyczne wypowiedzi nie sa albo nie moga byc skierowane w moja strone.

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1