Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam!

Wczoraj jechałem dość długo na rezerwie aż komp pokazywał że zostało tylko 10 km do przejechania. Później zatankowałem prawie do pełna, i wieczorem zauważyłem że coś przy baku wyje... Jest to taki odgłos jakby jakiś silniczek głośniej pracował, czy to jest pompa paliwa? Problemów z rozruchem nie było ani wczoraj ani dziś w zasadzie wszystko ok tylko te wycie... Można jakoś sprawdzić ciśnienie paliwa i jak je sprawdzić gdzie i czym :)

Pozdrawiam i dzięki za wszelskie info.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A jakiś pomysł żeby sprawdzić te ciśnienie? Czytałem w innych postach na forum że można to zrobić za pomocą manometra ale jak i gdzie go podłączyć? Taki zwykły manometr od sprawdzania np ciśnienie w kołach?
Opublikowano

To sa dane dla E36 316

cisnienie 3.5 ..........4 bar

dostawa, wydajnosc przy 12V (pompa wymontowana, sprawdzany z plynem testujacym- tak pisze, srednia temperatura 20.C - cisnienie przeciwne 3.0 bar------------- 2.0 litra/ min

pobur mocy 5.5 A

nigdze nie znalazle ze wydajnosc jest 6.0 litrow/min

Opublikowano
Na Kremlu długo nie poleży, tym bardziej koło Lenina. Mają mu doręczyć na dniach nakaz eksmisji bo zaczął się rozkładać i porósł grzybami (mówili ostatnio w Wiadomościach), nie ma kasy na jego utrzymanie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pompa była coraz głośniejsza... I wkońcu dziś kupiłem nową kompletna oryginalną pompę na ul. Narbutta. Zapłaciłem 498 zl więc wcale nie tak dużo jak na pompę. Wymiana trwała 10 minutek i teraz śmiga aż miło cisza i jakby się polepszyło podczas przyspieszania, były takie momenty jakby zwalniał przyspieszać podczas przyspieszania a teraz tego nie ma. Stara pompa miała straszny syf na siateczce i pewnie on jak i jazda na rezerwie skróciły jej żywot ale już jest nowa więc ponad 10 lat powinna wytrzymać :) Pozdrawiam
Opublikowano
A jakiś pomysł żeby sprawdzić te ciśnienie? Czytałem w innych postach na forum że można to zrobić za pomocą manometra ale jak i gdzie go podłączyć? Taki zwykły manometr od sprawdzania np ciśnienie w kołach?

ostatnio sprawdzałem ciśnienie na Ostroroga - cała operacja trwa ok. 5 minut - podłączają manometr przed regulatorem ciśnienia i wszystko widać

pozdro

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano

dopadła mnie-------------pompa :cry2:

tak się złożyło,że gaz się skończył/przełączyłem na benzynę,---było jej mało dojechałem na rezerwie i wyć zaczeła

mam teraz około pół zbiornika i tak wyje

1.na nówkę kasy brak :cry2:

2.po ile chodzą używki :?:

3.czy muszę kupić dokładnie taką samą---mam 3.5 litra :?:

4.zamienniki ktoś robi może :?:

5.jak padnie całkiem to dam radę dojechać na gazie :?: :?: :?:

czy zostanie laweta-mam automata i mieszkam zdala od warsztatów

6.czy da się pompę jakoś zregenerować :idea: :?:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie kupuj używyki bo to taka sama loteria jak u Ciebie nie wiesz co przeszła i kiedy padnie. Możesz kupić sam wkład który jest trochę tańszy ok 150 - 200zł.