Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wiec jak w temacie problem zwiazany z wyswietlaczem koputera pokladowego poniewaz wyswietla godz ale nie chce sie na nic innego przelaczyc nie wiem o co chodzi kable sprawdzalem niby jest wszystko ok . to model z roku 1995 1.6i gdyby nie mial tej funkcji to by nie bylo tej wajchy do przelaczania wybaczcie za te slownictwo ale jest to moja pierwsza bemi i dopiero sie ucze pozdro i z gory dzieki moze cos mi podpowiecie
Opublikowano
a wiec przyciski sie podswietlaja ale jak pisze w tym linku co mi wyslales ze ma byc 11 kabli do wyswietlacza tak u mnie jest tylko 4 wieczorem rozkrece jeszcze raz wszystko bo z tego co pamietam to i z manteki wychodzilo tylko 4 kable . a mam napewno ocp bo zegarek jest mniejszy i sprawdzalem po numerach seryjnych :)
Opublikowano
Jeśli są cztery kable idące do OBC to nie zadziała. Trzeba skompletować wiązkę. Sprawdź czy masz termometr, w takich temperaturach OBC pulsuje i piszczy pokazując temperaturę mniejszą niż 3 Stopnie +.
Opublikowano
ok ok rozumiem najlepiej bedzie jak to wszystko zrobie od poczatku bo tak sztukowac to sie pogubie wkoncu z tym wielkie dzieki za linka i pomoc jeszcze nie raz bede pytal :) pozdro
Opublikowano
Jak chcesz ruszyć OBC to dosztukuj kabelek wg opisu do samego komputera. Jak zewrzesz go z minusem to funkcje powinny się zmieniać. Jak nie to pewnie trzeba to jakoś zakodować, ale nie wiem jak. Od tego zacznij, bo szkoda cokolwiek rozbierać w taką pogodę.