Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

niestety nie posiadam w moim samochodzie nawigacji. Proszę o informację jaki jest przybliżony koszt doposażenia, z Vinu dekodowałem następujące informacje

Radio BMW Professional

Area-Code 2 do DVD

mam duży ekran.

I czy ktoś z Krakowa jest w stanie mi to zrobić

Opublikowano

hmm...masz radio professional i duzy ekran (rozumiem 8.8'')? przy tym radiu wystepuje maly 6.5''

a chcesz doposazyc w navi business czy w navi professional?

Opublikowano
hmm...masz radio professional i duzy ekran (rozumiem 8.8'')? przy tym radiu wystepuje maly 6.5''

a chcesz doposazyc w navi business czy w navi professional?

źle ujałem, 6,5'' ma ekran, czym sie roznia te dwie wersje i jaki jest koszt obu

Opublikowano

navi professional jest drozszy ale za to ma wiecej funkcji...w tym przypadku bedziesz musial dokupic: jednostke CIC, ekran 8.8'', modul combox i zegary...

navi business jest tansza ale za to mniej funkcjonalna (nie ma np. dysku twardego na ktory mozna zgrywac muzyke)...ale dziala naprawde dobrze...w przypadku navi business musisz wymienic jednostke glowna na CHAMP 2 (plus moze jeszcze jeden taki modul)

Dodatkowo w kazym z tych przypadkow bedziesz musial dokupic kody FSC (jezeli doposazenie ma byc OEM)...koszty zaleza od tego czy chcesz kupic nowy sprzet czy uzywany.

Odezwij sie do kolegi Prmax'a a ogarnie Ci temat bez problemu...tylko, ze bedziesz musial sie przejechac do stolicy:)

• Moderatorzy
Opublikowano

W Krakowie jest kolega forumowy Ajlb.

Robiłem sam w swojej F25 dużą i kosztowało to ok. 7tys z kodami FSC.

Opublikowano
no tak...bo jednoska CIC na allegro to PLN 3.0-3.5tys (zazwyczaj z ekranem sprzedaja), modul combox to PLN 500-600, kody FSC 2.5tys i zegary za PLN 1tys tez sie kupi
  • Moderatorzy
Opublikowano
Jeszcze Gateway,światłowody,antena,stelaż maskownica i trochę pierdół...
  • Moderatorzy
Opublikowano

Mi nie zabrali i wykonali wymianę modułu świateł bez szemrania choć wiadomo że nawi już nie naprawią :)

Nawi była oczywiście na fabrycznych kodach FSC

Wszystko zależy od dobrych chęci konkretnego ASO.

• Moderatorzy
Opublikowano

Pogadaj z Ajlb jak chcesz z Krakowa ew. jest kilku z innych miast tu na forum.

ps. ja bym brał większą

Opublikowano
a koszt tej tańszej z częściami i robotą?

navi business kupisz za PLN 2.0-2.5tys na allegro, do tego dolicz gateway PLN 1.0tys + kody FSC PLN 2.5tys i te pierdoły o których pisał Kruk ale bez stelażu bo navi business (CHAMP 2) ma identyczne wymiary jak radio professional. Do tego robocizna dochodzi - indywidualne stawki osob, ktore sie tym zajmuja...

Generalnie navi business działa naprawde ok ale wiadomo navi pro ma wieksza funkcjonalnosc i lepiej wyglada (ekran, zegary)...

Opublikowano
Przesyłanie tras przez internet to nie tylko kwestia nawigacji, ale też kilku dodatkowych opcji i kabli w aucie. Ja mam F25 z 2010 z nawigacją pro, mam łączenie z internetem poprzez komórkę, a nie mogę przesyłać, bo nie mam opcji pozwalających założyć konto. Nie pamiętam jakie te opcje mają symbole, ale nie mogę też doposażyć auta w te opcje w serwisie (no chyba żebym zdecydował się to zrobić poza serwisem - pewno można). W nawigacji business nie jest też możliwy (tak mi się wydaje) przesył za pośrednictwem pen-drive'a i USB.