Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Posiadam beatke od nie dawna i mnie jedna rzecz ciekawi.A mnianowicie zestaw głośnomowiacy bluetotch.Jezdze w długie trasy i by sie przydał. Przechodzac do rzeczy nie wiem jak sparowac telefon z tym urzadzeniem. Po włączeniu bluetotch w tel wykrywa mi urzadzenie o nazwie(Audio-blue Benutzer). Łacze sie z tym urzadzeniem. Kod chyba jest standardowy bo wpisuje 1234 i niby wszystko gra. Pytanie co dalej?? Bo jak dzwonie do siebie na tel nic sie nie dzieje . Probowałem na Nokia E5-00 i na Sony Xperia J. POMOCYYY!!! :cry:
Opublikowano
Kod standardowy kolego ???? Kod jest indywidualny dla kazdego modułu BT i masz na nim naklejkę z tym kodem.Jak nie to trzeba odczytać komputerem i tyle.A poza tym było o tym tyle razy,ze kolejny nie chce się pisać i wystarczy co zrobić ??? Użyć :search: :search: :search:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Kod standardowy kolego ???? Kod jest indywidualny dla kazdego modułu BT i masz na nim naklejkę z tym kodem.Jak nie to trzeba odczytać komputerem i tyle.A poza tym było o tym tyle razy,ze kolejny nie chce się pisać i wystarczy co zrobić ??? Użyć :search: :search: :search:

Podczas łaczenia wyskakuje komunikat ze dla urzadzenia jest domyslny1234 i wszystko pokazuje ze jest git i ze urzadzenia sa powiazane. chodzi o to ze radio nie reaguje nic:/

Opublikowano
To chyba jakiś nie ori BT masz kolego bo nigdy nie słyszałem o tym aby komuś kod podpowiadało.Masz przyciski na kierownicy do zestawu ??
Opublikowano
To chyba jakiś nie ori BT masz kolego bo nigdy nie słyszałem o tym aby komuś kod podpowiadało.Masz przyciski na kierownicy do zestawu ??

Tak mam na kierownicy przycisk R/T oraz taka buzke jakby do gadania. Zaden nie reaguje.

Opublikowano

Instrukcja:

1. Zapłon na pozycję 1

2. Wciskasz przycisk od parowania i trzymasz jakieś 2 sek (przycisk w podłokietniku)

3. Trzymając dalej przycisk zapłon na 2 (włącza się radio)

4. Po 2 sek puszczasz przycisk (radio przechodzi w stan parowania telefonu trzy diody się świecą)

5. W telefonie wyszukujesz urządzenie BMW coś tam

6. Łączysz się i podajesz kod (mój był w dokumentacji ale jest też zapisany na module BT w bagażniku)

7. Później wyłączasz zapłon i przy następnym uruchomieniu telefon powinien się sam sparować z autem. Jeśli będzie się pytał czy połączyć w opcjach ustawiasz że ma się łączyć bez pytania.

Opublikowano
Moze to glupie pytanie ale muszę zapytać czy zapłon w poz 1 To jest poz po przekreceniu kluczyka o 1? Bo jeśli tak to wiem jaka jest przyczyna. A mianowicie w radiu mam zepsuty potencjometr tzn dziala podglaszanie ale się nie wciska . Po przekreceniu kluczyka o 1 radio zaczyna grać i nie moge go wyl. A kolega swinks napisal ze radio ma się włączyć jak przekrece w poz 2.
Opublikowano
To co masz w bagażniku to wzmacniacz antenowy kolego.....a zobacz w podłokietniku czy nie masz modułu :wink:
Opublikowano
To co masz w bagażniku to wzmacniacz antenowy kolego.....a zobacz w podłokietniku czy nie masz modułu :wink:

Zaraz kolego podesle foty bo nie umiem tutaj wrzycac co znalazłem. To instrukcja jest od jakiegos modułu bt.

Problem jest taki ze go nie moge namierzyc a on jest wg instrukcji podpiety na kabel do radia. E jutro zaczynam pruc deche . Tzn od radia zaczne:D