Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem nowy na Tym forum. Moje pytanie dotyczy tego czy da się dołożyć do f20 składane elektrycznie lusterka? Z jakimi kosztami się to wiąże i czy jest to realne do zrobienia?

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.

Opublikowano
Realne na pewno jest. Potrzebujesz lusterek, przełącznika z opcją ich składania oraz modyfikacja okablowania, gdyż lusterka takie, są sterowane magistralą LIN. Nie przerabiałem tego tematu w F20, więc nie powiem jaki koszt ale z tego co widzę na schemacie jest to do ogarnięcia.
Opublikowano
a ja podejrzewam, ze nie zaplacisz slono...bo jezeli nie ma gotowego zestawu doposazeniowego to Ci w ASO tego po prostu nie zrobia...
Opublikowano
a ja podejrzewam, ze nie zaplacisz slono...bo jezeli nie ma gotowego zestawu doposazeniowego to Ci w ASO tego po prostu nie zrobia...

Zgadzam się z kolegą, a oficjalnego doposażenia w składane lusterka nie ma.

Opublikowano

...Alej ak nie ma oficjalnego retrofitu...to nie koniec swiata :mrgreen:

istnieją firmy/osoby, które naprawde profesjonalnie ogarniają wszelkiego rodzaju doposażenia i robią to zgodnie z technologią OEM, także samochód jest w pełni kodowalny

...wspomniany wyżej BimmerUpgrades to najlepszy przykład takiej firmy/osoby...

pzdr

• Członkowie klubu
Opublikowano

istnieją firmy/osoby, które naprawde profesjonalnie ogarniają wszelkiego rodzaju doposażenia i robią to zgodnie z technologią OEM, także samochód jest w pełni kodowalny

pzdr

...i programowalny przez systemy ASO i BMW OSS :cool2:

• 8 miesięcy temu...