Skocz do zawartości

F10/F11 3 foteliki z tylu.

adisan82

Rekomendowane odpowiedzi

W salonach już jest, np. w Bawarii, oglądałem niedawno.

Ale radzę kupić innego vana: forda, vw, kia czy innego opla. W 2er z bmw jest tylko znaczek i cena. Beznadziejnie ten samochód wygląda, szyku tym nie zadasz, ani sam się nie będziesz nim cieszył. W środku jest gorszy od forda i vw, może skóry są trochę lepsze ale nie plastiki i projekt deski. Radość z jazdy też wątpliwa: fwd+kosiarka+van.

• Zasłużeni forumowicze
Monogramus- jeździłeś tym? Bo to że ma FWD jeszcze o niczym nie świadczy, taki S-max czy fordy generalnie mają opinię fajnie prowadzących się FWD. Zresztą przy 3ce dzieci (aucie do przewożenia dzieci) nie chodzi już głównie o fun dla kierowcy. Po to ojciec rodziny kupuje sobie 2. auto (weekendowe) -> patrz tzw. syndrom 40-latka kupującego Porsche :norty:

pozdrawiam

Paweł

• Zasłużeni forumowicze

Nowy s-max z tą paszcza też nie wygląda najlepiej. Czytałem gdzieś jakiś test BMW 2 Grand tourer to pisali, że może być jednym z fajniej się prowadzących vanów. Szkoda, że nie ma takiej beemki, gdzie można poprawnie zamocować trzy foteliki i jednak mieć fun z jazdy.

I jeszcze jedno, jeździli wersja w xDrive 2.0d więc może lepiej się jeździ tym niż Fwd.

@Nurek

Nie jeździłem, szkoda czasu :) Problem vanów mnie nie dotyczy i raczej nie będzie. Widziałem 2 AT nawet w ruchu ulicznym, na chwilę przyciągnął uwagę ale na zasadzie: co to za mydelniczka z dziwnym znaczkiem.

Na pewno wolałbym coś z vw czy forda w pełnej opcji niż średnie 2er AT, ani się tym nie pojedzie ani nie polansuje ;), ani nie jest tani, ani innowacyjny, dla mnie wóz kompletnie bez sensu. Jestem w stanie zrozumieć zakup 720d, lub gołego 135i za górę pieniędzy ale do 2 AT nawet mi się nie chciało wsiadać, po prostu mydło. Żeby dali jakiś gadżet, np monitory w standardzie z tyłu, cokolwiek, jakiś dach gwiaździsty, a ten wóz jest jak kara za złe oceny na świadectwie. Idziesz do salonu, wszyscy kupują 5er, 3er, zadziorne 1er, cabrio, a ty musisz poprosić o tego gluta za 160 tys zł. Żal.

• Moderatorzy
Haha dawno się tak nie uśmiałem :mrgreen: Faktycznie kara kupować to coś.. Ktoś zapyta czym jeździsz, powiesz aaa, takim nowym BMW. I to zażenowanie gdy prowadzisz kumpla na parking żeby pokazać :|

• Zasłużeni forumowicze
To jest fajne auto i jak ktoś jest przywiązany do marki, a potrzebuje pojazdu tego typu to czemu nie. Problem leży w cenie. Wyszedł właśnie nowy Touran, który jest tańszy o jakieś 20-30%, a to dużo, bo o tyle to BMW na pewno nie jest lepsze, jeżeli w ogóle jest, a ciężko w przypadku tego modelu mówić w ogóle o jakimś prestiżu, co dość obrazowo przedstawił monogramus.