Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 91
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Każda część jest inna a czy podejdzie to co innego, zderzak założysz, ale jak to będzie wyglądać..nie idź tą drogą.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Nie ma się czym martwić, myślę że "nie dużym kosztem" postawisz go na nogi. Ale nie licz na to blacharz ci wszystkie detale uzupełni.

Jeżeli chcesz mieć autko na tip top, to szukaj wszystkiego sam, albo zmień autko.

Chciałbym żeby chociaż połowa aut w Polsce była po takim lekkim plaskaczu.

Zobacz w internecie co ludzie sprzedają, to się podbudujesz, no i zobaczysz jakich błędów nie popełnić.

Opublikowano
jak masz zamiar robić to poszukaj Anglika z całym przodem i rozbieraj swój i przekładają części po kolei. Nie mowię ze auto nie do zrobienia ale trochę będzie przy tym zabawy. Jeśli sam ogarniesz blacharskie pomalowanaie będzie kosztować do 2000 zł. Najlepiej gdyby trafił się dawca w tym samym kolorze.
Opublikowano
Zeby nie zakladac nowego tematu, chcialbym rowniez przy okazji sie czegos dowiedziec. Chodzi o to, ze tez niedawno mialem niewielka stluczke. Oprocz maski i zderzaka ucierpial rowniez reflektor, pojawilo sie na nim pekniecie. Przymierzam sie powoli do naprawy auta jednak nie wiem co zrobic z reflektorem. Na allegro widzialem same szybki, czy da rade to zamontowac zamiast kupowac nowy, zreszta bardzo drogi, reflektor? Ewentualnie mozna kupic sama obudowe? Tylko to juz pewnie kwestia homologacji... Zarniki ksenonowe sa nietkniete, jedyne co jest problemem to pekniecie przez ktore jak wiadomo mozna stracic dowod.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bez problemu, jak nie wiesz jak to zrobić, na YT są filmiki jak się to robi.

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano
Kolego sama blacharke czyli maske bllotnik zderzak i pas przedni kupisz za okolo 1300 zl do 1600zl zalezy jak trafisz sprawdzalem ceny na rynku wtornym :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Auto do zrobienia ale weź ściągnij ten rozbity zderzak i dopiero oceń co będzie do wymiany. Wzmocnienie jest z amelinium więc na 100% do złomu, belka zderzaka jak będzie nawet lekko wygięte tak samo, co do reszty niestety teraz może wyglądać dobrze, jak założysz proste części może się okazać, że wszystko się rozjedzie i będzie problem.
Opublikowano

696 046 092

Tutaj masz numer do gościa który niedawno rozwalił e46 po liftcie i sprzedaje trochę części ale nie ma go na forum. Byłem u niego wczoraj po parę drobiazgów ale widziałem że ma do sprzedania dużo części i napewno znajdziesz coś co Ci jest potrzebne. :)

Opublikowano

Kolego ja posiadam e46 po lifcie 04r, a mój szwagier ma przed liftem 02r i nie oszukując Ciebie jest całkiem inny układ maski i lamp, musisz się zapytać jakiegoś mechanika który już składał taką.

Ps, Możesz sprzedać lampy soczewkowe i kupić zwykłe przedlift przy dobrym szczęściu 500zł na+

Swoją drogą mam identyczny kolor samochodu co Ty, jakbyś sprzedawał felgi to się odezwij na priv.

Opublikowano
prawdopodobnie zabiore sie za to w sobote, kupie uzywany jakis przedni pas i zobacze czy da sie go przykrecic i czy wejdzie na swije miejsce
Opublikowano

Kolego może Ci w 1 % pomogę, jutro pojadę do szwagra i wezmiemy porównamy te zaczepy itd i powiem Ci jak to widać okiem amatora. Jakie są różnice przed i po lift.

pozdrawiam

Opublikowano

wg to zamierzam wymienic ten pogiety amortyzator, zrobic zawieszenie, bo mam czesci, mialem robic zawieszenie wczesniej tylko nie zdazylem na moje szczescie, zrobie to i pojade z tym na geometrie, bede wiedziec co jest z autem,

dobrze mysle, czy inaczej sie za to zabrac???

Opublikowano
pisalem wczesniej o tym, jak odpalilem samochod dwa dni temu, pochodzil sobie troche, a na drugi dzien z rozwalonego intercoolera wycieklo cos jakby olej, nie jest tego duzo ,co o tym sadzicie???
Opublikowano

mam zdjecia komory silnika ale jak zwykle nie chca mi wejsc na forum, cos mam namieszane w tym programie

moze komus wysle na maila i puscicie to na forum