Skocz do zawartości

stłuczka bmw e46

radek1832

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich, nie wiem czy moge tu o tym pisac ale sprobuje. mialem krakse moim bmw i chcialbym uslyszec wasze zdanie czy sie oplaca to roobic czy pozbyc sie auta.

uderzylem przodem prawa strona, rogiem, poszla maska ,blotnik zderzak, ale to male piwo. zawieszenie tez sie syplo, szczegolnie prawe kolo, jest wykrzywione do srodka, ale to przez amor bo sie skrzywil.

najgorsze z chlodnicami, poszly wszystkie, najbardziej mnie martwi intercooler, czy cos moglo pojsc do srodka , znaczy jakies resztki plastykow, bo w czasie uderzenia o plot betonowy auto nie zgaslo, nawet nim dojechalem do domu 3km, dzisiaj tez go odpalilem i wszystko chodzi nawet slychac jak wlacza sie sprezarka, wg to powinienem go teraz odpalac??dajcie jakies porady, bo zlomiarze mi zaoferowali 5tysiakow, a szkoda mi troche tego autka.

chetnym moge podeslac zdjecia rozbitej furki na maila.

pozdro dla wszystkich

• Odpowiedzi 91
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

wg dzisiaj przy urwanym kolanie z intercoolera na ziemi jest jakas plama jakby oleju, wczoraj go odpalilem na jakies 20min i go pare razy przegazowalem, tak mi podsunal pomysl sasiad-mechanik, zeby sprawdzic czy kolektor nie zassal jakis resztek plastykow, odlamkow, ale u mnie turbina dziala, przynajmniej tak slychac ze sie zalacza, silnik pracuje idealnie i jest ok.

ac brak,a do wymiany jest maska,blotnik,zderzak,chlodnica i intercooler,lampa praktycznie jedna,zawieszenie mam nowe kupione,nie zdarzylem wymienić.ogolnie to wszystko jest urwane przez krawężnik,ale juz miska ojejowa jest cala.na Allegro caly pas przedni,razem z chlodnicami znalazlem za 1700,a robić będę wszystko sam.wiec chyba majatek na częściach nie będzie.wiadomo chlodnice wsadzę nowe,ale reszte z blacharki polecę na uzywakach.

co o tym sądzicie???

Chcąc być pewnym że będzie zdobione dobrze, warto rzucić auto na ramę i sprawdzić czy przy dzwonie nie ucierpiała podłużnica. Możesz wymienić zawias na nowy, ale możesz mieć problem z geometrią. Czasami 1cm cofnięcia i auta nie ustawisz. Zaczniesz rozbierać to wyjdzie dodatkowo masa plastików, spinek, osłonek itp. Tak się wydaje, ale kosztowo to trochę się uzbiera.

• Zasłużeni forumowicze
Jeśli oprócz tego wypadku auto jest technicznie ok to ja bym naprawiał . Widziałem auta nie po takich dzwonach i dobrze zrobione śmigają bezproblemowo .

• Zasłużeni forumowicze
Może wrzuci ktoś fotki? Nie każdy korzysta z fb :P

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

No masz juz i nie placz :P

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1/74379_1413863612193462_775902488_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1/1656064_1413863555526801_365976176_n.jpg

https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-frc1/t1/400602_1412786682301155_1855216153_n.jpg

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1/74379_1413863612193462_775902488_n.jpg

Moim zdaniem jesli auto jest w pelni sprawne w innych aspekatach i dobrze dopieszczone to ja tez bym naprawial:) jak kolega wyzej pisal nie z takich robili sprawne auta,jesli sam ogarniasz temat i sam bedziesz potrafil to wymodzic to ja bym naprawil

• Zasłużeni forumowicze

:cool2:

Otwórz maskę, zdejmij zderzak i wtedy będzie więcej widać.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kolego takie proste to sie to nie wydaje wymontowac stare i wkrecic nowe swojego czasu torszke robilem blacharke i powiem Ci ze ja osobiscie bym to na twoim miejscu zrobil pod warunkiem ze auto jest pozatym w dobrym stanie technicznym bo tak jak kolega pisal srubka do srubki i sie zbierze ladna sumka chyba ze zrobisz prowizorke na moje oko 6 tys powinno starczyc na naprawe zeby dobrze to wygladalo pod warunkiem ze zrobisz sam :D

koledzy pod maska jest bez zmian, nic sie nie stalo, tylko lekko jest wygiety do dolu w rogu przedni pas, i to nawet nie od uderzenia tylko jak wjechalem w ogrodzenie betonowe, to z gory spadla reszta segmentow ogrodzenia na rog auta i przez to jest to zagniecione, ogrodzenie skladalo sie z 5 elementow betonowych, ja tylko przebilem pierwszy a reszta calym ciezarem spadly na maske,.

szczerze to ogrodzenie nie jest takie twarde, a za ogrodzeniem byla usypana ziemia i wszystko zamortyzowalo

• Zasłużeni forumowicze
Pasować będzie, ale jak masz tak robić to lepiej dać spokuj..inne lampy, zderzak, maska i błotniki.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
To dziwny ten przód znalazłeś..pokaż aukcję, to w końcu kupujesz cały przód czy tylko zderzak? Gubię się :mrgreen:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze

To są przedlifty..wszystko jest inne niż u Ciebie, nie spasujesz swoich lamp/lampy do tego bez rzeźby..i nie mów, że nie widzisz różnicy :wink:

Kolega był szybszy :P

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL