Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No jasne :lol:

Jak zamawiałem swoje w lutym 2014 to max co udało się dostać to 3 % .

W tym okresie z uwagi na odpisy ciężarowe BMW wstrzymało rabatowanie :nienie:

Tak jakoś zawsze mi się wydaje iż jak już kupię auto to później same okazje :D

• Odpowiedzi 101
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
No jasne :lol:

Jak zamawiałem swoje w lutym 2014 to max co udało się dostać to 3 % .

W tym okresie z uwagi na odpisy ciężarowe BMW wstrzymało rabatowanie :nienie:

Tak jakoś zawsze mi się wydaje iż jak już kupię auto to później same okazje :D

Ja zamawiałem swoje 18.12.2013, a odebrałem 20.02.2014. W konfiguracji jaką sobie sam stworzyłem :).

Dostałem 5% rabatu, kratkę i odpis całego podatku VAT :)

Opublikowano
Ja na cztery kolejne BMW z salonu dostałem średnio jakieś 10% rabatu. Generalnie im model jest świeższy, tym gorsze rabaty, teraz na 6GC dostałem kilkanaście procent, bo model krótko przed liftingiem.
Opublikowano
Jak będzie trzeba jakiś rabat załatwić to służę pomocą - zakup z jednego z salonów w Polsce, bez żadnych pośredników, brokerów i takich tam. Średnio kilkanaście procent :-)
Opublikowano
Ja na cztery kolejne BMW z salonu dostałem średnio jakieś 10% rabatu. Generalnie im model jest świeższy, tym gorsze rabaty, teraz na 6GC dostałem kilkanaście procent, bo model krótko przed liftingiem.

i zawsze zamawiałeś z tego samego salonu?

Solidne działające Stare POLSKIE TELEFONY RWT/T4 /wyprzedaż kolekcji/. Doskonałe jako ozdoba mieszkania, kancelarii, gabinetu lub biura

Więcej w linku: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=4319457

/Dla forumowiczów BMW-klub.pl możliwy rabat/

Opublikowano
Nie, pierwsze u Sikory Mikołów, a potem Bawiara Katowice, zmieniłem z powodu sprzedawcy lepszego w Bawarii od eMek :)
Opublikowano

Panowie, mam pytanie.

Ile (mniej-więcej) czasu mija od wyprodukowania X5 w USA, do odebrania go od dealera w Polsce?

Opublikowano
Panowie, mam pytanie.

Ile (mniej-więcej) czasu mija od wyprodukowania X5 w USA, do odebrania go od dealera w Polsce?

Na początku roku było ok 7 tygodni od daty produkcji.

Opublikowano
Odebrałem auto, ustanawiając swoisty rekord: zamówione 7.04.2014 odebrane 19.03.2015. Zrobiłem błąd, powinienem jeszcze 3 tygodnie poczekać i byłby okrągły roczek.

Tak na szybko, abstrahując od czasu realizacji - jeździ się tym fajnie, tylko żona martwi się, bo nie zauważyła u mnie szału radości z nowego nabytku. Podejrzewa, że się co jest nie tak, tylko nie może dojść czy dotyczy to mnie czy samochodu.

byłeś jak kwiat lotosu na tafli jeziora :) też myślałem o brokerze jakims, ale teraz zaczynam się zastanawiac czy to dobry pomysł

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Odebrałem auto, ustanawiając swoisty rekord: zamówione 7.04.2014 odebrane 19.03.2015. Zrobiłem błąd, powinienem jeszcze 3 tygodnie poczekać i byłby okrągły roczek.

Tak na szybko, abstrahując od czasu realizacji - jeździ się tym fajnie, tylko żona martwi się, bo nie zauważyła u mnie szału radości z nowego nabytku. Podejrzewa, że się co jest nie tak, tylko nie może dojść czy dotyczy to mnie czy samochodu.

byłeś jak kwiat lotosu na tafli jeziora :) też myślałem o brokerze jakims, ale teraz zaczynam się zastanawiac czy to dobry pomysł

rekordzista :cool2:

Solidne działające Stare POLSKIE TELEFONY RWT/T4 /wyprzedaż kolekcji/. Doskonałe jako ozdoba mieszkania, kancelarii, gabinetu lub biura

Więcej w linku: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=4319457

/Dla forumowiczów BMW-klub.pl możliwy rabat/

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Ktoś obecnie czeka na f15 ja czekam już prawie 4 miesiące i mam czekać dodatkowe 3 miechy z powodu zmiany w silniku 25d przewidywany termin z czerwca zmienił się na wrzesień ktoś coś wie ciekawego czy broker robi mnie w ciula ... ???
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pytanie czy nie chesz poczekac odrobine dluzej i miec MY16. Nie wiem kiedy MY15 zmieni sie na MY16 (do sprawdzenia w necie), ale wydaje mi sie, ze okolo sierpnia. W Polsce patrzy sie na rocznik, w stanach patrzy sie MY (model year). Czasem roznice pomiedzy MY w opcjach sa istotne.

EDIT

na US MY16 wychodzi w sierpniu, diesel w grudniu; troche info o roznicach tu:

http://f15.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=1135896

to jest oczywiscie info na rynek amerykanski, wiec trzeba dowiedziec sie co sie zmienia w konfiguracji na rynek europejski

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
sosna99: Rozmawiałem dzisiaj ze znajomym brokerem który sporo zamawia F15. Podobno jest jakiś problem z silnikami 25d, dlatego wstrzymano ich produkcję. Ponadto usunięto ten silnik z konfiguratora na bmw.pl.
Opublikowano
a wiesz może czy od 1 Maja , 15go czy 20 ? :norty: :norty: :norty: :norty:

F15 model 2016 będzie dostępny do zamówienia za 4 tygodnie.

Opublikowano
W Polsce również będzie dostępny od Sierpnia i będzie zwiększona moc do 231km i 500nm mam niby otrzymać jeden z pierwszych modeli z produkcji sierpniowej ponieważ moje zamówienie nie weszło do produkcji ma być w Polsce do odbioru we Wrześniu poczekamy zobaczymy pisemnego potwierdzenia nie mam jedynie tyle co broker przekazał
Opublikowano
W Stanach model 2016 jest w salonach już od 2 miesięcy ,nie wiem ,jak w Europie...
Opublikowano
otrzymałem dzisiaj potwierdzenie do produkcji na 10-16 Sierpień (po 4 miesiącach czekania) ciekawe kiedy dotrze do Polski..auto w specyfikacji MY2016 nic praktycznie się nie zmieniło poza tym że kół które wybrałem (491) nie można już zamówić z m pakietem :(
Opublikowano

F15 - 25d czyli z połową silnika :)

zamówiony 30 kwietnia 2015, wyprodukowany 14 maja br. gotowy do odbioru 26 czerwca br. (odebrałem później ze względu na ilość obowiązków)