Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam bmw e46 318i valvetronic chcialbym wymienic olej chcialbym sie dowiedziec na jaki.W tej chwil mam wlany castrol 5W-30 czy moge wlac ten sam nowy olej czy moze jakis inny?przebieg 138.000 km
Opublikowano
czy ten 5w30 long life jest dobrym olejem a co powiecie o oleju Castrol Edge 5w30?
Ja wlałem taki. Po tysiącu kilometrach słychać łańcuch rozrządu przy około 3 tys obrotów. Na dniach go zmieniam na Motula 5w30.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Każdy olej aprobowany przez BMW jest ok.

Ja bym się bardziej skoncentrował na tych skąd ten olej jest a nie jaką ma plakietkę.

Jeździłem na Mobil 1 0W40 (e39 530d), teraz Castrol 5W30 i w obu przypadkach jestem zadowolony.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano
Ja osobiscie smigan na oleju Castrol Edge 5w30 i moim zdaniem dobry olej silnik cicho pracuej zadnych klopotow, normalny dobry olej do silnika.
Opublikowano

No i spoko. Nie jest przesadnie drogi, LL-04.

Kupować oryginał i jeździć.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano
Sprawdzić można poprzez badanie laboratoryjne.Po opakowaniu.Ale tu też trzeba fachowca.Jako ciekawostkę dodam,że niektóre podrabiane butelki wyglądają ładniej niż oryginalne. I najelpiej u sprawdzonego sprzedawcy kupic
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W poszukiwaniach za dobrym olejem trafilem na b.d. wypowiedzi (wypowiadali sie bardzo fachow :D ) ze najlepsze produkuje Aral

http://shop.oil-center.de/index.php/de/longlife/longlife-04/aral-supertronic-0w-40-vollsynthetisches-motorol-1x4-liter.html

sam z Arala nie kupilem bo akurat mieli Original BMW Quality LongLife 04 SAE 5W-30 za 4,99€/Litr

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
I wypowiedzią poprzednika- Lajta zakończył bym temat, jeden z prawdziwych fachowców polecał Motula i naprawdę się sprawdza, jeżeli korzystałeś z oleju o zupełnie innych parametrach zastosuj przed wymianą płukanke i po sprawie. Orginalny LL-04 to poprostu Castrol Edge z mega marżą BMW...