Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przepraszam,że odgzrzebuje stare tematy, ale pytanie moje dotyczy wyglądu wtyczki do czujnika temperatury.

Szukałem u siebie przewodów do tego czujnika(nie ma go wogóle a temp na BC wynosi -37).

Znalazłem tylko dwa luźne przewody zakońcone gumowymi wtyczkami , okrągłymi.

Pozostałe przewody mają inne przeznaczenie.

Nie wiem czy to będą te przewody??

Podpiąłem czujnik od opla i temperatura się nie zmienia.Cały czas -37.

Nie wiem co zrobić.

Pozdr

E36 318is -> E46 323i -> E46 325Ci -> E92 335i -> E60 520d LCI M Sport -> E46 330ci M Sport Auto -> E81 120d M Sport -> E91 330d M Sport Tourer -> F30 330d M Sport Plus Tourer -> E91 335d M Sport Tourer -> E92 335i Coupe M Sport -> E70 Lci X5 40d M Sport ->???
Opublikowano

w E36 są 2 czujniki

1) Hybrydowy zainstalowany bezpośrenio w chłodnicy wtyczka z 3 bolcami

2) Termohybrydowy zainstalowany na silniku. Tego nie wiem gdzie lerzy dokładnie, ale to on jest odpowiedzialny za wskazania o których piszesz.

www.lodofka.pl - Mocno pojechany serwis ogłoszeniowy.
Opublikowano
W lewym (po stronie kierowcy) kanale wentylacyjnym tarcz hamulcowych ma swoje miejsce ten czujnik.
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano

DoctorQ pytanie dotyczy raczej termometru :-)

Wtyczka powinna byc zulta ale moze sie urwala :-(

skoro znalazles dwa przewody (powiny wychodzic z wiazek ktore ida do lampy po lewej stronie) to maga byc te wskazywaly by tez na to okragle wsowki na koncach. Czemu temperatorka sie nie ruszyla jak podpioles czujnik od opla to nie wiem jesli to te przewody co trzeba to powinno dzialac na tym oplowskim tylk jak juz pisali nie odrazu zobaczysz efekt moz trwac to dlugo najlepiej jak jedziesz autem a czujnik jest wpiety tam gdzie trzeba czyli we wlot na tarcze hamulcowa laczacy zderzak z lewym nadkolem u mnie po podpieciu i zamotowaniu w odpowiedznim miejscu juz po 10 kilometrach jazdy wskazania byly zblizone do prawdziwych.

Moze tez byc ten czujnik co podpinales zepsuty jak chcesz sprawdzic czy znalazles odpowiedznie przewody to zewrzyj je ze soba wtedy temperatorka powinna pokazywac bodajze +45 (cholera tylko zebyc czegos nie upalil bo moze to nie te przewody znalazles- przewody od termometru sa cieniutkie u mnie jak dobze pamietam brazowy i brazowy z pomaranczowym paskiem)

sory ze tek zakrecilem mam ndzieje ze choc troche pomoglem :-)

pozdr

Opublikowano

no własnie spróbuje moze je zewrzec.Niech ktos napisze jakirgo koloru powinny ne byc-ale tak na 100% pewności:)

czujnik jest nowy

pozdr

E36 318is -> E46 323i -> E46 325Ci -> E92 335i -> E60 520d LCI M Sport -> E46 330ci M Sport Auto -> E81 120d M Sport -> E91 330d M Sport Tourer -> F30 330d M Sport Plus Tourer -> E91 335d M Sport Tourer -> E92 335i Coupe M Sport -> E70 Lci X5 40d M Sport ->???
Opublikowano

No więc przewody które znalazłem są koloru brązowego iraz niebiesko fioletowego.Czy u was tez takie są??

Zwarłem oba przewody i nic się nie dzieje.

Nie wiem już co robić, denerwuje mnie ta temperatura.

Pozdr

p.s.Resetowałem bezpieczniki i tez nic sie nie zmienia.