Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
powiedzcie mi jak dostac taki duzy rabat na bmw na zamowienie? dla klienta flotowego 8% to jest max, nawet 100 zl nie opuszcza. Przy normalnym zakupie to bedzie 2-3% rabatu i to wszystko. No chyba ze pojde i powiem prosze 100 sztuk 116i. Wartosc zamowienia w zlotowkach nic nie daje, liczy sie ilosc. Zastanawia mnie jedno czy przy wiekszej ilosci ten flotowy rabat moze byc inny, chociaz watpie. Wiekszy rabat to moze daja na samochody gotowe ktore stoja u nich za szyba?

Ja dostalem od reki 8%. Zarowno na E92 ktore bylo moim pierwszym zamowionym BMW, jak i w grudniu (tylko oferta) na F15. Mozna dostac 9%, ale kolejne auto musialoby zostac zakupione w ciagu roku wiec w moim przypadku nie mogli mi dac 9%. Rabaty flotowe zaczynaja sie od 5 szt. i nie mam pojecia jakie sa.

Tyle moze dac salon. Generalny importer moze w jakis specyficznych okolicznosciach pozwolic zejsc nizej, ale w jakich tego nie wiem.

Na demo 15%, ale slyszalem ze potrafia zejsc do 20%.

O 12% pisalem tylko w przypadku salonow w UK. W zeszlym roku bylo to 8%, a w tym daja 12%. Tam tez zamowilem swoje F15, wiec info raczej potwierdzone :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
w Polsce pracowalem w firmie, gdzie byla dowolnosc zamawiania samochodow w okreslonym budzecie. Nie wiem, ile BMW jezdzilo w firmie (pewnie 20-30), ale BMW dawalo 20% upustu

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam ,dowiadywałem się o demo F 15 na zamówienie i w Gdańsku byli skłonni dać 16 procent, a 17 procent gotowe auto demo do odbioru chyba w Poznaniu.
Opublikowano

16% hmmm.... już mnie ponosi wyobraźnia :)

X3 demo dostałem z 20% rabatem i przebiegiem 2800km, ale ponoć dlatego że benzyna bo diesle schodziły im na pniu i nie szaleją z rabatami... ile w tym prawdy?

Opublikowano
Dzisiaj zamówione x5 3.0 diesel - auto które juz płynie do Polski 2014 rok upust 8%. Auto do skonfigurowania - czas oczekiwania 5,6 miesiecy.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam, jutro odbieram F15 4.0d z ceny katalogowej 442000 zapłaciłem 402000 zamówienie poszło w grudniu.Rabat załatwiłem przez pośrednika ale faktura i odbiór normalnie przez salon.....i pośrednik wynagrodzenie dostaje od salonu.Gadanie że nie mogą dać więcej to blef.Wcześniej jak szukałem jak najlepszej oferty to przez warszawską wypożyczalnie samochodów dostałem 13% rabatu, ale realnie właścicielem bym został dopiero za 6 miesięcy od zakupu i wolałem nie ryzykować.
Opublikowano

miałem w ręku ofertę, przypadkiem, z rabatem 16%. liczyłem 2 razy bo uwierzyć nie mogłem.

oferta jednego z warszawskich dealerów