Skocz do zawartości

BMW E83 2.0d - jakie jest realne spalanie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej! Jeśli jest podobny temat lub taki, w którym jest napisane chociaż kilka opinii to mnie tam skierujcie. Mi niestety nie udało się odszukać jednoznacznej odpowiedzi.

Moje pytanie wygląda tak: jakie jest spalanie ON w BMW E83 z silnikiem 2.0d? Czy dane z : http://www.autocentrum.pl/spalanie/bmw/x3/e83/ choć trochę pokrywają się z prawdą?

Pozdrawiam.

Opublikowano

każdy ma inne zalezy od stylu jazdy.Ja jak pyrkam tak 90 km/h na trasie to tak 7.5L z reguły latam 140-160 to wychodzi 8.5-8.8 L w cyklu mieszanym.Teraz kręcąc się częściej po mieście w te mrozy wychodzi ok 9-9.3L.Nie z komputera tylko od baku do baku.

Nie ma tragedji.

Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
Moje e83 xdrive 20d 177km w automacie pali w cyklu miejskim 9l , w trybie autostradowym do 150 można spokojnie zejsć na 7l ale powyżej150km/h to do 10 l
Opublikowano

X3 2.0D 180KM

Bez DPFa

średnio: 7,6l

trasa 90-120km/h - 6,9l

trasa 120-140km/h - 8,5l

Z DPFem i przed chipem palił 1 litr wiecej.

:D

BMW = Radość z jazdy
Opublikowano
Moje e83,150km,2D, obecnie -silne mrozy, cykl mieszany ok.9,7l . Pewnie to norma.

Nie ma powodu do niepokoju.

Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
Moje X3 po zalaniu baku do pełna, mam na myśli pod korek + odczekanie kilkanaście sekund i dolanie znowu pod korek. W cyklu mieszanym (przy jeździe miasto prawie zgodnie z przepisami a poza 110-130) wystarcza na 1000km.
Opublikowano
Kiedyś już rozmawialiśmy o tym i wychodzi ze licząc wszyskie przewody ,zbiornik itp to ok 80 l :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
2.0d 150 Km skrzynia manual średnia 7,3l.Na autostradzie 8,5l, miasto 7,6l, trasa w Polsce nawet 6,8L(prosto było i wolno jechałem).
szczyrk81 ZDW
Opublikowano
Moje e83,2.0 D podobnie spalało do momentu zmiany ustawienia komputera z men-u z niemieckiego na polski . Ktoś mi odpowiedział na forum, ze nie ma to nic wspólnego ze zmianą opcji menu. Myslałem, że moze specjalista od ustawień komp coś pozmieniał.Zaczęło palić ok 1-2l więcej. Było to w listopadzie zrobiło się chłodniej-to chyba jest przyczyna zwiększenia zużycia.
Opublikowano
Kolego.,....co navi ma wspólnego ze spalaniem :duh: :duh: :duh: i to ja napisałem :mad2: a zwiekszone spalanie o 2 litry to nie tylko kwestia chłodu :roll: :roll: :roll:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco