Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kolegów. Mam jedno szybkie pytanie. Duzo czytałem na temat akumulatorów i wiem ze trzeba je jakoś rejestrować gdy sie wymienia na nowy. W moim przypadku akumulator wcześniejszy właściciel wymienił jakies pół roku temu. Czy jeśli teraz przy tych mrozach akumulator mi siadzie i go naladuje za pomocą prostownika to czy tez jest wymagana rejestracja tego akumulatora.???? Zaznaczam, ze ładuje stary akumulator nie wymieniam go na nowy, o innych parametrach. Mam bmw e60 525i 2006 rok.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie potrzebna jest rejestracja po ładowaniu.

Ps. Ale pamiętaj że akumulatora nie powinno się wyciągać z samochodu i prostownik (inteligentny) podłączamy do + który jest pod maską a robi się to dlatego ponieważ IBS sczytuje parametry akumulatora co kilka sekund.

Opublikowano
Halo autor,temat wcześniejszy kolega ci zamknął,bo miałeś piękny tytuł i co to pomogło skoro obecny temat ja musiałem wyregulować żeby potomni mieli coś.Staraj się ruszyć głową przy pisaniu tytułów o tak viewtopic.php?f=72&t=117890 - ale komu chce się poczytać o zasadach. POzdr--obeszło się bez nagrody. :norty: