Skocz do zawartości

Zmiana systemu nagrzewnicy w bmw e34

pablo842

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze

Z twojego opisu wynika że mamy podpięte jednakowo.Albo jest zapowietrzona albo coś z elektrozaworami nie tak.Długo auto stało bez płynu?Bo puki są zalane płynem to jest w miarę ok ale jak wyschną to potem jest problem.Czasami warto je rozebrać na części pierwsze bo syfu tam jest sporo.

viewtopic.php?f=15&t=114870

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

Żeby nie skłamać mniej więcej dwa tygodnie stało wszystko bo było zimnawo a auto stoi pod gołym niebem i wolałem przeczekać wszystko chociaż w środku skręcałem powoli przy farelce i kilka rzeczy musiałem wymienić tzn linki itp bo pękało :).Dobrze,że chociaż dobrze podłączone.... no nic chyba pozostanie mi płyn zlać i zabrać się za elektrozawory....może to ich wina

• 2 miesiące temu...
Witam trochę czasu minęło od ostatniego posta ale odpowietrzyłem i jak na razie ogrzewanie jest....elektrozawory były w porządku.Dolewałem płynu i odpowietrzałem aż w końcu ogrzewanie kabiny się pojawiło.Oczywiście pokrętła na maksa i obroty powyżej 1000-ca.I odpowietrznikiem górnym regulowałem tzn zakręcałem i odkręcałem.Tylko mam pytanko jeszcze odnośnie przelewu w chłodnicy znajdującego się poniżej korka wlewowego płynu czy płyn musi lecieć na normalnych obrotach bez gazowania bo u mnie jest tak,że jak dodam gazu wtedy płyn się przelewa,a jak nie dam to nie widać jak silnik chodzi normalnie.I zastanawia mnie to,że płyn w zbiorniczku powraca tylko wtedy jak odkręcę odpowietrznik i korek wlewu płynu do poziomu połowy zbiorniczka...czy to są normalne objawy czy coś jest jeszcze nie tak? Proszę o odpowiedz.Pozdrawiam