Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich Forumowiczów!

Jestem nowy proszę o wyrozumiałość :D

Chcę kupić BMW X6 moje wymarzone autko i pierwsze, zapracowałem sobie na nie :D

Ogólnie jakie wrażenia z jazdy? Chodzi mi szczególnie o silnik xDrive40d 306 KM. Co do zakupu mam małe problemy:

1. Jaki lakier? Na czarnym pozostają smugi

2. Ma ktoś może tapicerkę:

Campagne|Black Individual o pełnym zakresie. // Jestem nią zainteresowany

3. Jaki jest komfort na 19 calowych felgach ?

4. Podoba mi się kierownica ze srebrną blaszką u dołu http://www.v10.pl/narzedzia/tapety/Samochody/BMW/BMW%20X6/2008%20BMW%20X6%20Coupe%201024x768_118.jpg czy taka jest standardowa w samochodzie ? Bardzo mi się podoba

5. Jak się sprawuje szyberdach?

Proszę o pomoc w wyborze.

Opublikowano

Witam

Użytkuję X6 40d i ogólnie jestem bardzo zadowolony;-)) Auto spisuje się nienagannie i przez dotychczasowy okres eksploatacji miałem tylko jedną drobną usterkę kamery w lewym lusterku(wymieniona na gwarancji).

Polecam Ci wersję z adaptive drive bo na co dzień zapewnia świetny komfort, ale jak chcesz poszaleć to w trybie sport auto zmienia się w bolid i zapewnia naprawdę sportowe doznania;-))

Kolor to rzecz gustu choć mnie osobiście zawsze najbardziej podobał się czarny metalic i taki właśnie mam. W środku czarna skóra nappa łącznie z deską prezentuje się elegancko i praktycznie. Jeżeli masz dzieci to polecam żaluzje na szybach w drzwiach pasażerów.

Jeżeli chodzi o koła to sprawa wygląda tak: 19-tki są optymalnym rozwiązaniem bo zapewniają dobry komfort i optycznie pasują do tego auta.

Ja zaszalałem i na lato mam 20-tki bo look jest zdecydowanie najlepszy a na zimę 19-stki.

Szyber zamawiam zawsze w każdym aucie więc mam również w X6 i jest super !

Jak chcesz jeszcze coś się dowiedzieć to daj znać.

Pozdr. Forumowiczów

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

cześć,

x6 40d to był mój pierwotny wybór ale...

mam rodzinę, dzieci, dużego psa i praktyczność wzięła górę - jest x5 40d.

silnik jest świetny, auto ciągnie jak lokomotywa.

tu masz moją konfigurację:

viewtopic.php?f=139&t=214451

jak możesz to polecam iść po maxie :-)

taka kierownica jak chcesz to nazywa się "kierownica sportowa"; zamiast niej polecam Ci "kierownica sportowa M" - miałem w x3, jest dużo lepsza w dotyku (inna skóra).

jeśli nie musisz wozić z tyłu koszykarzy a w bagażniku klatki na psiura to z x6 będzie Pan zadowolony.

pozdrawiam,

Opublikowano (edytowane)

Stary czytam i nie wierzę. Piszesz, że x6 będzie twoim 1 autem, gratuluje, ja zaczynałem od 126p. Ale do rzeczy chcesz w x6 tapicerkę zamiast skóry ?? Nie wiem czy ktoś coś takiego bierze w aucie od 300tyś w górę. A co do szyberdachu to co ma z nim być ?? BMW nie robi jakiś innych nadzwyczajnych. Otwiera się i zamyka. Tak myślę, że chyba sobie jaja z nas robisz :mrgreen:

ps

lakierto kwesta gustu. Czarny to najlepszy na look dla BMW ale srebrny zawsze idealny do utrzymania. Komfort na 19 ?? hmmm, praktycznie żadne BMW nie jest komfortowe. Dla komfortu kupuje się np Merca.

Edytowane przez 1Tomasz
Opublikowano
Moje pierwsze auto, ale nie żadna gimbaza i nie zabawa mam 43 lata i pracowałem ciężko (i nadal pracuje) za granicą na te autko
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Witam Wszystkich Forumowiczów!

Jestem nowy proszę o wyrozumiałość :D

Chcę kupić BMW X6 moje wymarzone autko i pierwsze, zapracowałem sobie na nie :D

Ogólnie jakie wrażenia z jazdy? Chodzi mi szczególnie o silnik xDrive40d 306 KM. Co do zakupu mam małe problemy:

1. Jaki lakier? Na czarnym pozostają smugi

2. Ma ktoś może tapicerkę:

Campagne|Black Individual o pełnym zakresie. // Jestem nią zainteresowany

4. Podoba mi się kierownica ze srebrną blaszką u dołu http://www.v10.pl/narzedzia/tapety/Samochody/BMW/BMW%20X6/2008%20BMW%20X6%20Coupe%201024x768_118.jpg czy taka jest standardowa w samochodzie ? Bardzo mi się podoba

5. Jak się sprawuje szyberdach?

Proszę o pomoc w wyborze.

1. Co do lakieru - smolista czerń ( mieni się granatem w słońcu :) ).

2. Jestem zwolennikiem alcantary w połączeniu ze skórą - tylko że w tej wersji są siedzenia sportowe ( ja takie lubię ).

3. Co do komfortu - jest ale w porównaniu z F15 duużo mniejszy; E71 ma charakter sportowy ( dlatego koniecznie Adapive Drive ) za to F15 komfortowy.

4. Co do kierownicy - zawsze biorę kierownicę sportową M ( zresztą biorę cały pakiet M ).

5. Jedynie z tego dodatku jestem mało zadowolony, powyżej 160km/h wzrasta bardzo natężenie hałasu; a kiedy mam boxa na dachu to hałas jest jeszcze większy. Zamiast dachu zainwestuj w lepszy sprzęt grający HiFi albo HiFi Profesional.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

dużo większy niż na 20-kach, przy których chce wyrwać kierownicę z rąk na koleinach

generalnie na standardowym zawieszeniu jak na auto o sportowym charakterze to jest zbyt miękkie

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

40d to optymalny wybor jednak koniecznie z Adaptive Drive - to naprawde cudowny gadzet :cool2:

Kazdy kolor na BMW jest dobry pod warunkiem ze jest czarny :D o lakier trzeba dbac , nalozyc powloke kwarcowa np. i myc jak trzeba , ja nigdy zadnych smug nie odnotowalem.

Kola 19' na nasze drogi to dobry wybor.

Co do tapicerki to koniecznie komforty , ja osobiscie nie lubie czarnej skory - robi sie smetnie w srodku , najlepsze kolory to wg. mnie braz , bordo ( champagne )

ozywia srodek a nie brudzi sie i nie niszczy jak krem czy ostryga.

Szhberdach oczywiscie przydatny i mily gadzet ale ogolnie im starsze auto tym mozliwosc problemow z nim zwiazanych wieksza - nie napisales czy myslisz o nowym i ew. jak dlugo ma sluzyc.

Ex:

IX M60

F96 X6M Comp.

G05 X5 m50d

F90 M5 Comp. 780km

G01 X3 30i

F86 X6M 575km

F15 X5 25d

E71 X6 40d

E70 X5 4.8i

E61 535d

E31 850ci cudo:)