Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ta łatwo się mówi...mechanik jak to rozebrał i mówi i co tu zrobić teraz?tutaj jeden gwint jest zjechany ...ja mówię a nie ma czegoś takiego by wkręcić i nagwintowac?? a on a co tu większego niż ósemka chcesz dać??mówi jak nie to się oczyści i złoży jak było

a tutaj jak wyglądają te modyfikowane śruby przez kogoś(poglądowe w paincie zdjecie)

przykładowa śruba:

http://i61.tinypic.com/2cz9842.jpg

tutaj gdzie czarne to jest gałka spawu zrobiona i ta gałka dociskała pokrywę i tutaj gdzie na czerwono to była jedna nakrętka i z drugiej strony druga i zakontrowane i tyle i kapało

• Odpowiedzi 91
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

A jaki widzicie problem w nagwintowaniu na większą średnicę? Jak mus to mus i trudno. lepiej żeby kapało?

Widzę że Ty i ten Twój mechanik nadajecie się razem :mrgreen:

Najlepiej na klej to zaklejcie wszystko w miejscu styku na koniec dookoła pokrywy zaworów i będzie git :cool2:

Opublikowano
ja mówiłem by nagwintowac na większe,ale mechanik mówi co CI to da skoro nie ma oryginalnych tych dwóch śrub i mówi nagwintowanie nic nie da bo i tak będzie musiała być taka śruba jak do tej pory tylko po gwintowaniu nie potrzebnie jeszcze grubsza
Opublikowano
z czytania ze zrozumienia miałem dobre oceny , ale te wypowiedzi muszę czytać po 2-3 razy ,żeby to troche zrozumieć, a głównie zmień mechanika...
Opublikowano
ta łatwo się mówi...mechanik jak to rozebrał i mówi i co tu zrobić teraz?tutaj jeden gwint jest zjechany ...ja mówię a nie ma czegoś takiego by wkręcić i nagwintowac?? a on a co tu większego niż ósemka chcesz dać??mówi jak nie to się oczyści i złoży jak było

a tutaj jak wyglądają te modyfikowane śruby przez kogoś(poglądowe w paincie zdjecie)

przykładowa śruba:

http://i61.tinypic.com/2cz9842.jpg

tutaj gdzie czarne to jest gałka spawu zrobiona i ta gałka dociskała pokrywę i tutaj gdzie na czerwono to była jedna nakrętka i z drugiej strony druga i zakontrowane i tyle i kapało

Średniowiecze... Zmień mechanika...

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
To co zaproponował BaX to najlepsze rozwiązanie. Wracasz do oryginalnych gwintów. :cool2:
Opublikowano
zobacze co mechanik wykombinuje..bo tutaj zestaw 130zł+20wysyłka jest 150zł teraz znajdz te dwie śruby oryginalne... nie realne na alledrogo był tylko 1 sprzedawca co je miał razem z uchem głowicy...na szt nie chciał sprzedać ich 150zł +20 wysyłka mamy w zaokrągleniu 300zł+robota mechanika to można drugą głowice kupic
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Śruby nowe oryginalne kupujesz w serwisie albo bierzesz na wymiar i w lepszym sklepie z tego typu asortymentem. Można kupić same wkrętki /gwinty/ też w sklepie albo zlecić taką naprawę normalnemu warsztatowi ślusarskiemu, a nie mechanikowi pipie.
Opublikowano

Czytaj uważnie.

BaX wszelkie niezbędne informacje potrzebne do zorganizowania tych śrub zawarł tutaj.

Jeśli twierdzisz, że ASO odpada to odrzuć fragment dotyczący ASO.

Śruby nowe oryginalne kupujesz w serwisie albo bierzesz na wymiar i w lepszym sklepie z tego typu asortymentem. Można kupić same wkrętki /gwinty/ też w sklepie albo zlecić taką naprawę normalnemu warsztatowi ślusarskiemu, a nie mechanikowi pipie.
Opublikowano
zobacze co mechanik wykombinuje..bo tutaj zestaw 130zł+20wysyłka jest 150zł teraz znajdz te dwie śruby oryginalne... nie realne na alledrogo był tylko 1 sprzedawca co je miał razem z uchem głowicy...na szt nie chciał sprzedać ich 150zł +20 wysyłka mamy w zaokrągleniu 300zł+robota mechanika to można drugą głowice kupic

I co zrobisz z tą drugą głowicą? Sam wymienisz? Nie, bo za głupi jesteś żeby chociażby zastosować nasze rady dotyczące usterki w życiu, tylko siedzisz i jęczysz. Nawet nie masz pojęcia, ile to roboty i jakie koszty dodatkowe, żeby taką głowicę zrzucić. Pchasz się we własną paranoję, zamiast po prostu zabulić za skuteczną naprawę u kogoś, kto nie zadaje debilnych pytań "co dalej", tak jak ten twój pseudo - mechanik.

I jeżeli przerasta cie kwota typu 300 czy 500 za naprawę, to lepiej sprzedaj auto. Taniej nie będzie - jeśli taka pierdoła cię przeraża, to ciekawe jak będziesz piszczał jak trzeba będzie wymienić coś konkretnego, np. wahacze czy amortyzatory, już nie mówiąc o np. naprawach w układzie wtryskowym... A pewnie trzeba będzie, albo nawet już trzeba, bo kupiłeś strasznego strucla, i pewnie powyłażą jeszcze niezłe kwiatki z niego, których albo po prostu nie widzisz, albo, swoim zwyczajem, po prostu wyparłeś ze świadomości, "bo za drogo".

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
mechanik mówi co CI to da skoro nie ma oryginalnych tych dwóch śrub i mówi nagwintowanie nic nie da bo i tak będzie musiała być taka śruba jak do tej pory tylko po gwintowaniu nie potrzebnie jeszcze grubsza

:mrgreen: :mrgreen: :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A ja się pytam: gdzie podział się viper? :mrgreen:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

A ja sie pytam gdzie admin ?

Co się robi za nie przestrzeganie regulaminu ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.