Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Źle ustawione światło do zdjęcia + lampa błyskowa daje taki efekt. Nie doszukuj się spisku.

Ale zdjęcia robione są pod różnymi kątami (chyba że chodzi Tobie o naświetlanie zdjęcia tj. migawkę), poza tym na jeszcze jednym ujęciu dopatrzyłem się ingerencji w fotografię a mianowicie na zdjęciu nr 38 od białej "kartki" w prawo za pedałem gazu jest wycięty element tym razem na czarno. (Wystarczy porównać z następnym zdjęciem w tym samym miejscu, tu już zdjęcie ma łagodne rozmycie) Tam też widać pixele. Ja się nie doszukuję spisku i nikogo nie chcę oskarżyć bo nie mam dowodów, tylko mówię jak mi się wydaje. Po prostu sam szukam dla siebie auta i wiem że nic już mnie nie zdziwi. A już najbardziej mnie wkurzają twierdzenia handlarzy typu: "ludzie sami się proszą żeby liczniki cofać bo lubią być oszukiwani, więc robimy to na ich własne życzenie" (a auta składają z 4 też na nasze życzenie) Sorry cenę auta trzeba dobierać według wskazań licznika, a nie licznik kręcić do żądanej ceny auta. Oczywiście od każdej reguły są wyjątki, ale to niestety tylko wyjątki.

Opublikowano

Nie ma tu znaczenia kąt pod jaki są zdjęcia robione. Zdjęcia są prześwietlone. Taki jest efekt jak się robi białej kartce zdjęcie z lampą błyskową. Takie zdjęcie powinno być zrobione bez lampy i z krótszym czasem naświetlania, albo przy obróbce powinno się wygasić highlights. Jeżeli pytasz o cień, to jest tam gdzie być powinien, np. pod wajchą do odsuwania fotela i za pedałami. Wątpię, żeby ktoś je robił w programie :duh:

Uwierz mi zajmuje się zawodowo fotografią i grafiką.

Opublikowano
Skoro tak twierdzisz... No chyba że ty maczałeś w tym palce bo coś za bardzo go bronisz... Hehe. :wink: Nie no żartuje może masz racje jeśli zajmujesz się tym na co dzień to nie wątpię że masz większe doświadczenie w tym kierunku. Ale czujności nigdy za wiele. Ja mam pewne podejrzenia co do E65 które mam jechać niebawem obejrzeć, ale póki nie zobaczę go na żywo i nie sprawdzę to nie wykluczam.
Opublikowano
boczki mokre moze myl ja ta blondynka
:mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Opublikowano
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Niewiarygodne! Ona lubi fest nawilżenie!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: