Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

w moim kombi oparcie tylnej kanapy nie ma kieszeni na narty, czy jest możliwość dokupienia samej kieszeni i trzeba ciąć dziurę na wkład czy są może oparcia z kieszenią?

Pozdrawiam

Opublikowano

Są oparcia z kieszenią. Sam moduł oczywiście da się dokupić ale w ASO jest drogi, kosztuje około półtora tysiąca złotych:

http://realoem.com/bmw/diagrams/w/y/229.png

http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=VU31&mospid=48831&btnr=52_3194&hg=52&fg=20

Do tego trzeba to zamontować w oparciu kanapy.

Lepiej kupić całe oparcie razem z tym schowkiem. Jeśli masz standardową antracytową tapicerkę materiałową to na allegro jest tego trochę. Ja też mam takie składane/dzielone oparcie z rękawem na narty w idealnym stanie (bo wymieniałem u siebie fotele na sportowe z alcantary) - w E90 i E91 fotele są identyczne więc wszystko będzie pasować. Gdybyś był zainteresowany daj znać na PW.

Opublikowano

na allegro jest tego pełno tylko nie wiem jak z montażem tego ustrojstwa

sam kiedyś zastanawiałem się nad tym ale na narty zazwyczaj jeżdżę innym samochodem

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U siebie zakładałem taki worek na narty. Jak kupowałem auto to był w specyfikacji a później okazało się, że go nie ma więc dealer dosłał w późniejszym czasie kurierem. Montowałem sam i trzeba było wyciąć otwór na niego - trzeba zdemontować siedzenie, oparcie, pasy - ogólnie robota bardzo prosta. W zestawie są maskownice które elegancko ukrywają cięcie. Warto tylko zasłonić dokładnie jakimś materiałem tapicerkę aby iskry z cięcia nie uszkodziły nam oparcia.
Opublikowano

Zeby nie zakladac nowego tematu.

mam problem taki, ze po otwarciu podlokietnika tylnego, podczas jazdy otwiera mi sie ten plastik zaslaniajacy worek na narty.. Wiecie co zrobic zeby to nie latalo tak ?

Miałeś wypadek? Pomogę w uzyskaniu odszkodowania
Opublikowano
Spróbuj rozwinąć worek na narty i złożyć go starannie tak żeby zajmował jak najmniej miejsca. Jeśli nie wyłamał Ci się żaden zaczep w mechanizmie zamknięcia to jedyny powód może być taki że worek jest źle zwinięty i zajmuje za dużo miejsca.
Opublikowano
Zaczepy sa chyba tylko 2 na górze. To jezeli o nich mowa, to sa cale, ale slabo trzymaja. Jutro sprobuje
Miałeś wypadek? Pomogę w uzyskaniu odszkodowania
Opublikowano
w E90 i E91 fotele są identyczne więc wszystko będzie pasować.

Tylna kanapa nie jest identyczna. W sedanie siedzenia opuszcza się pociągając za dźwignie w bagażniku a w kombi są przyciski na oparciach. W sedanie nie ma żadnych przycisków na oparciach. Podejrzewam, że być może nie tylko przyciski sa inaczej rozmieszczone ale też uchwyty zapinające.

Opublikowano
w E90 i E91 fotele są identyczne więc wszystko będzie pasować.

Tylna kanapa nie jest identyczna. W sedanie siedzenia opuszcza się pociągając za dźwignie w bagażniku a w kombi są przyciski na oparciach. W sedanie nie ma żadnych przycisków na oparciach. Podejrzewam, że być może nie tylko przyciski sa inaczej rozmieszczone ale też uchwyty zapinające.

Masz rację, wprowadziłem w błąd.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A jak to wygląda przy desce? Zastanawiam się właśnie nad zamontowaniem tego w mojej e91, tylko czy 2 deski się zmieszczą w tym?

Deska nie wejdzie, zbyt mały przekrój tego rękawu ;/

Opublikowano
A jak to wygląda przy desce? Zastanawiam się właśnie nad zamontowaniem tego w mojej e91, tylko czy 2 deski się zmieszczą w tym?

Deska nie wejdzie, zbyt mały przekrój tego rękawu ;/

Nawet jedna? :(

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
możliwe ze jedna lub dwie wejdą, ale nie do rękawu, tylko jak wyjmiesz pojemnik z rękawem, wtedy jest o wiele większy otwór.