Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam mały problem odnośnie świec, mam stare i słabe i wypadałoby je wymienić, no ale koszt to około 350zł, a niestety nie mam funduszy bo 500 zł poszło na filtry i olej +miałem studniówkę która mnie drogo wyniosła..

I jak jest te -8°C to mam problem z odpalaniem i chciałem zapytać czy są jakieś sposoby żeby szybciej odpalił.. np przekręcić pare razy kluczyk, dać gazu?

Opublikowano

Zaraz pojadą po Tobie,że jak nie masz kasy to nie kupuj BMW

Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Kupiłem go za 19 000, ubezpiecznie 350, rejestracja i skarbówka 550zł, filtry i oleje 500zł i miałem studniówke.. Gdbybym miał to bym wymienił, potrzebuje sposobu na 10 dni bo 1 od razu wymieniam...

Wiara w to, że są w internecie ludzie z kulturą? Liczy na zwykłą pomoc, jak nie wiecie to nie komentujcie..

Opublikowano

Moim skromnym zdaniem, jeśli będziesz miał za 10 dni kasę , a samochód Ci teraz potrzebny,

to lepiej pożycz od kogoś i nie jak mówisz 350 pln, bo za 200 pln masz świece ngk ,też dobre.

Ja aktualnie takie mam i przy -10 odpala bez zająknięcia..

Szukanie sposobu odpalenia , przy spalonych świecach mija się z celem , szkoda katować rozrusznika...

pzdr

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No garażowanie pomoże, ale najlepiej wymienić. Mój tak przy -12 miał problemy, ale nie była to wina świec tylko sterownika. Jak sterownik uwalony to pokazuje błąd wszystkich świec pomimo że są sprawne. Naprawa sterownika wychodzi taniej u Rogera, niż komplet nowych . Lepiej upewnij się że to świece.
Opublikowano
1 świeca beru 55złx4=220zł, jeszcze te 8 uszczelek za 80zł muszę wymienić, one są w rurkach doprowadzających powietrze do silnika + robocizna dla mechanika.
Opublikowano

No tego niestety nie przeskoczysz. Tutaj nie da się ani oszczędzić, ani oszukać - chyba, że masz kogoś, kto użyczy Ci ogrzewany garaż. Jedyne co możesz, to sam wymienić, choć to pewne ryzyko, bo łatwo o ukręcenie świec. Można też wymienić np. dwie teraz, dwie później, na dwóch sprawnych i tak będzie lepiej palił niż na 4 niesprawnych, ale to bez sensu, bo musiałbyś zapłacić dwa razy za tę samą robotę. No w którą stronę nie popatrzysz, zawsze doopa z tyłu...

Samo to, czy stać czy nie stać na BMW nie jest tu kwestią, bo czy by kupił VW, czy innego forda, to spalone świece to ta sama pieśń w każdej marce w dieslu, więc gadanie o tym czy kogoś stać czy nie na BMW nie ma tu zastosowania.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A ja ci mowie ze na 90% wywalisz kase w bloto, bo to bedzie uwalony sterownik swiec zarowych. Poprzedni wlasciciel mojej fury tez wymienil swiece a palic zima nadal nie chciala. Poczytaj o tym sobie na forach.