Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

viewtopic.php?f=73&t=117891

Witam wszystkich na forum.

Moja kochana e60 zaczyna dziwnie brzmieć ;(

Trochę info o aucie:

Przebieg około 170tys - 110tys mil

Ostatnio wymiana pompy wody i koło pasowe wału korbowego (nie jestem pewniej czy dobrze ale PAN mechanik powiedział ze na pewno to musi być przyczyna dźwięku - dal 6 miesięcy gwarancji a po 6 i pół miesiąca dźwięk wrocil.)

Bunia sprawuje się dobrze nie traci mocy ale dźwięk na zewnątrz jest z dnia na dzień coraz bardziej odbijający.

Zalaczam film z yt. Dajcie znać jeżeli mam nakręcić jeszcze raz z szczególnym przełożeniem w jakimś miejscu.

http://m.youtube.com/watch?v=5GIDF5nw5MQ

Jeżeli link nie będzie działał i komuś będzie się chciało to wpiszcie BMW E60 520D STRANGE ENGINE SOUND PLEASE HELP

POSLUCHAJCIE DZWIEKU PODCZAS GASZENIA SILNIKA

Z gory dziękuje za poświęcenie czasu mojemu postowi

Opublikowano

Panowie moze jeszcze jakas podpowiedz, prosze.

Wiem ze nie jest to latwe nie widzac ale jestem bez radny w stosunku do mechanikow.

Mieszkam w UK - a tutaj ciezko o dobrych i uczciwych mechanikow.

Pozdrawiam

Opublikowano
sprawdz koło pasowe - czy auto było rozbite przodem? Jeżeli tak, to mogło dojść do skrzywienia rolki na której montowane jest koło pasowe i przez nią bedzie je wybijało.
brokat_
Opublikowano
sprawdz koło pasowe - czy auto było rozbite przodem? Jeżeli tak, to mogło dojść do skrzywienia rolki na której montowane jest koło pasowe i przez nią bedzie je wybijało.

A jest mozliwe zeby kolo pasowe bylo do wymiany po 5 tys? Mechanik podobno zalozyl nowe

Opublikowano
Ja też jestem po wymianie koła pasowego na Corteco, pompy wody na SKF, napinaczy i rolek łącznie z paskiem. Po zmontowaniu tego wszystkiego również u mnie podczas włączania i gaszenia silnika jest sekundowe popiskiwanie i silnik chodzi inaczej, bardziej "twardo". Nie znam również przyczyny ponieważ mechanicy rozkładają ręce. Może ktoś miał podobny problem? może jeszcze wymienić poduszki silnika i skrzyni? co prawda dźwięk na całe szczęście nie jest taki jak na załączonym przez kolegę filmie ale boje się, że jak dalej będę jeździł to może i mi się coś takiego przytrafić
Opublikowano
Ja też jestem po wymianie koła pasowego na Corteco, pompy wody na SKF, napinaczy i rolek łącznie z paskiem. Po zmontowaniu tego wszystkiego również u mnie podczas włączania i gaszenia silnika jest sekundowe popiskiwanie i silnik chodzi inaczej, bardziej "twardo". Nie znam również przyczyny ponieważ mechanicy rozkładają ręce. Może ktoś miał podobny problem? może jeszcze wymienić poduszki silnika i skrzyni? co prawda dźwięk na całe szczęście nie jest taki jak na załączonym przez kolegę filmie ale boje się, że jak dalej będę jeździł to może i mi się coś takiego przytrafić

Dzwiek zaraz po wymianie byl jak w normalnym dieslu. Z czasem cos bylo sluchac ale nic strasznego. W tym momecie slychac juz w kabinie podczas postoju na swiatlach. Az strach pomyslec co bedzie pozniej. Obawiam sie ze jak wroce do tego samego Pana wymysli cos innego co rowniez bedzie kosztowne.

Silnikem nie trzesie - BMW zachowuje sie tak samo jak wczesniej tylko ten dzwiek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A rolki paska wieloklinowego mechanik sprawdzał? Bo one są do wymiany już koło 140-150tys. km i też potrafią łomotać albo wydawać inne, dziwne dźwięki.
Opublikowano
A rolki paska wieloklinowego mechanik sprawdzał? Bo one są do wymiany już koło 140-150tys. km i też potrafią łomotać albo wydawać inne, dziwne dźwięki.

Dzieki jest to nowy trop - o wiele tanszy niz nowe kolo pasowe :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.