Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy ktoś z was miał lub ma problem z zamarzaniem klamki od strony kierowcy??

Objawia się to tym że po otworzeniu drzwi nie można ich potem zamknąć, auto musi się nagrzać i z czasem ta klamka puszcza. Mam lipę bo do czasu kiedy ta klamka trzyma i tak jak by nie odbijała to nie można odjechać autem. Komputer pokazuję że drzwi nie są zamknięte i [BAD].

Moja X5 jest z 2011 i mam ją od nowości, zgłaszałem to na gwarancji ale oczywiści nic serwis nie stwierdził bo jak do nich pojechałem to auto było rozgrzane i było wszystko ok.

Teraz gwarancja się skończyła i po ptokach, może ktoś z was miał podobny przypadek doradźcie co robić bo dziś musiałem iść z buta na autobus :)

Opublikowano

Mialem cos takiego w e53.

Problemem jest wilgoc. Kupilem sobie wd40 i popsikalem w zamek, klamke i wszedzie gdzie sie dalo.

Obficie tak, ze cieklo. Ale pomoglo. Oczywiscie zrobilem to jak bylo rozgrzane.

Powodzenia

Opublikowano
W e53 to byla stala atrakcja , psikanie WD 40 pomagalo na krotko, natomiast u mnie w e70 problem na szczescie nie istnieje pomimo tego ze nawet w te mrozy auto jest myte ( na recznej myjni ) i zostaje na noc na dworze czasami.

Ex:

IX M60

F96 X6M Comp.

G05 X5 m50d

F90 M5 Comp. 780km

G01 X3 30i

F86 X6M 575km

F15 X5 25d

E71 X6 40d

E70 X5 4.8i

E61 535d

E31 850ci cudo:)

E53 X5 4.4i

E46 328ia

E39 540ia

E39 535i

E39 528i

i sporo innych ale już nie BMW 🙂

Opublikowano

Witam. Mam dokladnie ten sam problem w X5 2007 , narazie radze sobie startując webasto na kilka minut przed wyruszeniem i rozwiazuje problem, ale kilka razy kiedy nie bylo na to czasu musialem jechac trzymajac drzwi ręką , zdecydowalem sie przeczekac do wiosny i jesli sie to bedzie powtarzac dopiero wtedy pojechac do serwisu. Jesli jednak juz znasz odpowiedz co sie dzieje z drzwiami daj cynk.

(podejrzewam ze woda zpenetrowala drzwi i zamarza). Pozdrawiam.

Opublikowano

Moja X5 jest z 2011 i mam ją od nowości, zgłaszałem to na gwarancji ale oczywiści nic serwis nie stwierdził bo jak do nich pojechałem to auto było rozgrzane i było wszystko ok.

Teraz gwarancja się skończyła i po ptokach, może ktoś z was miał podobny przypadek doradźcie co robić bo dziś musiałem iść z buta na autobus :)

ASO powinno dostać się do mechanizmu, wyszuszyć go i przesmarować. Niezbyt profesjonalnie podeszli do sprawy

Solidne działające Stare POLSKIE TELEFONY RWT/T4 /wyprzedaż kolekcji/. Doskonałe jako ozdoba mieszkania, kancelarii, gabinetu lub biura

Więcej w linku: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=4319457

/Dla forumowiczów BMW-klub.pl możliwy rabat/

Opublikowano

Problem jest z samą klamką, przy mocnym mrozie auto otworzysz ale już nie zamkniesz bo klamka nie odbija. Mi trzymanie drzwi nic nie pomaga auto nie ruszy z miejsca bo komputer szczeka że drzwi nie są zamknięte. Myślę że to woda w klamce. Kurde nowe auto i taka lipa, o serwisie nie wspomnę zgłaszałem im to na gwarancji i [BAD]. Auto FUS podam na forum może ktoś od nich przeczyta i trochę poprawią podejście.

Na razie porządnie wysuszyłem klamkę i popsikałem benzyną i WD40.... parę razy był mróz -12 i jakoś pomogło.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
U mnie na szczęście klamka zaczyna znowu działać gdy kilka razy na siłę nią poruszam, wtedy się zamyka. Ale masz rację - coś z tymi klamkami w X5 jest nie tak, a niby porządny wóz
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
U mnie to samo w e70 2007r... znalazł ktoś już rozwiązanie ? wiem ,że teraz wiosna i problemu nie ma , ale w zimie nerwicy już dostałem przez to pare razy... ja sobie radze tak ze wciskam cycek ten co blokuje drzwi i wtedy zamykam, drzwi sie zamykają ale dopoki sie nie nagrzeja to sie nie otworza... pare razy pod przedszkolem juz wysiadalem od strony pasazera bo mam blisko i sie nie zdazyly zagrzać :) jak ktoś jedzie z 15min to polecam bo na pewno puści , a i na szybko się zamkną.