Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam serdecznie. Mógł bym prosić o jakieś opinie na temat tego egzemplarza. Dzwoniłem tam, sprzedawca całkiem w porządku, powiedział, że auto stoi od listopada z opłaconą akcyzą, tłumaczenia, badania itd opłacone, blachy niemieckie które były z autem daje na dojazd + ubezpieczenie. Powiedział, że nie ma książki, ale auto wygląda ładnie i jest zadbane. Oczywiście to tylko jego słowa, ale generalnie w porządku rozmawiał. Mówi, że autem jeździł, dobrze się prowadzi, nie ściąga, jedzie prosto.

http://otomoto.pl/bmw-325-2-5xi-192km-4x4-climatronic-C31879565.html

Vin: WBAEU31080PF40486

http://moto.gratka.pl/tresc/bmw-seria-3-e46-325-xi-4x4-16061535.html?oferta-archiwalna

tu jeszcze pierwsza wersja ogłoszenia, jak widać bez znaczka na klapie

Coś ktoś widzi z tych zdjęć? Generalnie chodzi mi o sam napęd, jak on się sprawuje? Jedni piszą, że pancerny, inni, że padaka straszna. Ciężko już coś mądrego przeczytać. Z góry dziękuję za każdą opinie. Na temat silnika i napędu przede wszystkim :)

Wcześniej niewłaściwy VIN, już poprawione :)

Edytowane przez kamil_rosen
Opublikowano
Zajrzyj tu: mobile.de i porównaj sobie ceny. Za najtańszą w jednym kawałku zapłaciłbyś nieco ponad 19k z rejestracją. A do tego dodaj koszty sprowadzenia. W przypadku ogłoszenia - plus zarobek handlarza. Przyjemnego liczenia :wink:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
hehe, siara... a co mial powiedziec ze knot i pies z kulawa noga o to sie nie pytal, kiedys ogladalem u nich alfe 159 dla kumpla, auto wyprane w srodku wygladal jak nowka, brak zaslepek na wszystkich elem. plastikowych. Jedz sam i zobacz to cudo
Krzysztof
Opublikowano

Zdaje sobie sprawę z ceny i że jest ona jaka jest. Ale pytam czy coś akurat z tych zdjęć możecie zobaczyć, czego sam nie jestem w stanie swoim okiem doglądnąć.

Nie napalam się w ogóle na ten konkretny egzemplarz, chciałem się tylko czegoś dowiedzieć, może ktoś coś widzi.

Jakieś mam dziwne przeświadczenie, że jak auto nie kosztuje worka siana to się nie nadaje pod żadnym względem do jazdy. Wiadomo, nie ma cudów, ale może akurat ktoś zostawił w rozliczeniu auto. A na mobile.de patrzyłem i można coś w podobnych pieniądzach dorwać. A fakt, że wyposażenia to tu nie ma, więc i cena taka, a nie inna. Pytam kogoś kto jeździł, miał do czynienia z takim napędem.

Bo z czterech odpowiedzi w temacie każdy jest o cenie, a nic z konkretów.

A dwa, że nie napisałem nigdzie, że wierze w każde słowo sprzedającego, ale powiedziałem co się dowiedziałem. Auto nie ma opłaconego recyklingu. A to, że nie mogę wracać na tablicach niemieckich do domu, to akurat wiem, ale i tak 90% osób wraca, bo co ma zrobić. Zaznaczyłem tylko, że są niemieckie tablice. Z resztą nie o tym temat :) A co do ceny, było auto za 19.900zł.

Chodzi mi właśnie o opinie kogoś kto np był w tym komisie, albo coś o samym aucie.

A co do tego, czy ktoś się o to pyta, pewnie ktoś tak, ale z tego co wiem, ciężko sprzedać Bmw z napędem na 4 koła, może dlatego stoi :)

Opublikowano
Jak nie widzisz pomocy ani sugestii co do tego auta, to jedz i oglądaj na miejscu. Trzeba ruszyć cztery litery, a nie polegać na opiniach z forum, albo brać je pod uwagę i wtedy podjąć decyzję, nie co do kupna, a co do podjęcia decyzji o oględzinach.
Opublikowano

Bo chyba ciężko o opinie jak widać, nie ma tu nikogo kto by miał 4x4 i się mógł wypowiedzieć :)

Jak bym miał 50km to bym jechał nawet jutro, a że mam ponad 400km w jedną stronę to myślałem, że ktoś coś podpowie, zobaczy. O tyle, o ile mam pojęcie to pooglądałem te zdjęcia, ale może są jakieś niuanse które tylko fan e46 wychwyci. Bo widziałem, że ktoś coś mądrego napisał w komentarzach, a że zderzak, nerki, lampy, kiera inna. Ja aż tak dobrze się nie znam, żeby takie rzeczy móc ocenić.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To czy kiera itd się zgadza to musimy najpierw poznać vin auta bo ten wklejony przez Ciebie jest niepoprawny i należy do bmw e90 :mrgreen: Na zdjęciach widać brak uszczelki przedniego zderzaka i tylny emblemat który jest przyklejony w mocno nienaturalnym miejscu... Do tego biegałka z allegro za 30zł ale kierownica ma już oryginalna skórę.
Opublikowano

Więc tak, VIN już jest dobry, kto by pomyślał, że dwie inne literki i wyjdzie model nowszy. I taki istnieje :D Źle usłyszałem przez telefon. Zamiast V-U i zamiast S-F.

Poprawny VIN: WBAEU31080PF40486

Rozkodowałem VIN :)

Kolor nadwozia: Oxford Gruen 2 metalowe ( 430 )

Tapicerka: Stoff żakard / antracyt ( H9AT )

Data produkcji : 25.07.2002

Montowane w : Ratyzbona

S210A Dynamische - Stabilitäts -Control -

Dynamiczna kontrola stabilności

S520A Nebelscheinwerfer -

światła przeciwmgielne

S548A Kilometertacho -

Przebieg skalibrowany prędkościomierz

S550A Bordcomputer

Komputer pokładowy

S832A Batterie im Kofferraum

Akumulator w bagażniku

S851A Sprachversion deutsch

Wersja w języku niemieckim

S167A Abgasnorm EU4 EU4

Norma emisji spalin

S203A Allradantrieb

Napęd na 4 koła

S240a Lenkrad Leder Airbag

Skórzana kierownica

S320A Entfall Modellschriftzug

Usunięta , model napis

S403A Glasdach elektrisch

Szklany dach , elektryczne

S423A Fussmatten welurowych

Dywaniki podłogowe Velours

S428A Warndreieck und Verbandstasche

Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431A Innenspiegel automatisch abblendend

Lustro wnętrze z automatycznym ogniowo

S464A worek przeznaczony

worek na narty

S473A Armlehne vorne

podłokietnik przedni

S508A Park Distance Control ( PDC)

Park Distance Control ( PDC)

S534A Klimaautomatik

Automatyczna klimatyzacja

S661A Radio BMW Business ( C43 )

Radio BMW Business ( C43 )

L801A Länderausführung Deutschland

Wersja krajowa Niemcy

S863A Händlerverzeichnis Europa

Sprzedawca katalog Europa

S879A Bordliteratur deutsch

Literatura na pokładzie pojazdu niemiecki

S915A Entfall Aussenhautkonservierung

Usuń lakier bezbarwny

P972A Komfortpaket

Pakiet komfort

Dwie ostatnie pozycje mnie zastanawiają ? O co chodzi z tym lakierem i czym dokładnie jest pakiet Komfort, co wchodzi w jego skład? I jeszcze lusterko wewnętrzne? Chodzi o samo ściemniające lusterko?

Generalnie z tego co widać wszystko się zgadza. Nawet w archiwalnej ofercie nie miał znaczka z tyłu i tak wyjechał z fabryki. I co do tego znaczka to w komisie go nakleili i też już zauważyłem, że jest za nisko.

A o co chodzi z tą uszczelką zderzaka? Gdzie, co, jak? I z tą gałką zmiany biegów, jaka ma być?

Generalnie ktoś jest w stanie mi powiedzieć tylko ostatni wpis z książki i jaki przebieg? Bo książki do niego nie ma.

Pytanie czy jest tam z 2x tyle co w ogłoszeniu, czy tylko delikatna korekta.

W sumie to póki co tyle :) Ale czekam na każde uwagi i pozdrawiam :)

• Moderatorzy
Opublikowano
Sa firmy ktore sprawdzaja auto bardzo wnikliwie za ok 200 zl i wysylaja Ci raport i zdjecia najmniejszej szkody. Nie myslales o tym?
Opublikowano

Oczywiście, że myślałem, ale pierwsze chciał bym się dowiedzieć o przebieg, może się uda coś dostać :) Widziałem, że koledzy tutaj na forum mają możliwości. Chociaż ostatni wpis, albo dwa ostatnie. Wtedy będę myślał czy w ogóle sobie tym głowę zawracać czy nie :) Więc na razie poczekam, może ktoś się zlituje :D

Już doszedłem do tego, że to właśnie brak konserwacji, a lusterko to faktycznie jest fotochromatyczne. Gdzie indziej to wrzuciłem i tak wyszło. A sam pakiet komfort, to taki ogólnik ? :)

• Moderatorzy
Opublikowano

Wg niemieckiego forum:

Klimatyzacja automatyczna

Radio BMW Business

Podlokietnik z przodu

Dywaniki welurowe

Samosciemniajace sie lusterko

PDC

Immobiliser

Komputer pokladowy

Opublikowano

Wiadomość od tomekka :)

93416 km - odczyt z klucza bez daty

20.04.2010 - 123237 km ostatni wpis

Czyli można powiedzieć, że mniej więcej ten przebieg mógłby się zgadzać :) ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Jestem również zainteresowany zakupem BMW z napędem 4x4. Widzę, że dysponując takim budżetem 20k (właśnie taki mam) można nabyć takie cudo. kamil_rosen czy udało się Tobie przetestować to auto z ogłoszenia? Dziwi mnie, że pierwsze ogłoszenie tej "bety" jest z końca października, a jeszcze nie poszła. Czyżby coś z nią nie tak. Czy za 20k w ogóle można coś sensownego kupić z 4x4? E46