Skocz do zawartości

320i zabezpieczenie antykradzieżowe

ArturBB

Rekomendowane odpowiedzi

Hej

Koledzy podrzuci mi ktoś na priv jakiś pomysł na proste i niedrogie zabezpieczenie do autka? Zbliża mi się pobyt w Pl i nie chce zostawić pod blokiem z samym immobileiserem. Chodzi mi o to jak wy zrobiliście od strony tech. i nazwy części potrzebnych do tego, bo chciałbym to sam zrobić. Takie będzie najlepsze.

Będe wdzięczny jak cokolwiek podrzucicie

Hehehehe, dobre, Odpuść sobie, bo jak na auto będzie zlecenie, to choćbyś go wbetonował w chodnik, to i tak zniknie, bez znaczenia są jakiekolwiek systemy antykradzieżowe. A jak chcesz mieć ciut spokojniejszy sen, to miesięczny abonament za parking dozorowany to okolice 150 pln - a to i tak dużo mniej niż jakikolwiek dokładany system alarmowo / antykradzieżowy.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

MiniCasco ;) okolice 250 zl rocznie i spisz spokojnie

Tego typu wynalazki zabezpieczają tylko na papierze. Jak ubezpieczenie to tylko AutoCasco w pełnej opcji ze stałą wartości pojazdu itp.

Na krótki pobyt w PL bierz abonament na parking strzeżony tak jak pisze carl0s.

• Zasłużeni forumowicze

A jak nie ukradna to Ci potna wszystko w srodku zebys sie nauczyl nie zabezpieczac :twisted:

Ja tez zawsze na parking odstawiam mimo ze to wkuza, 15min w ta a pozniej spowrotem za to moj pies nie nazeka :mrgreen: i spie spokojnie :roll2:

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

polisy nie wykupię bo zarejestrowany za granicą. Wcześniej się nie przejmowałem ale jak przyjacielowi 8letni golf zniknął bez śladu na wielkim blokowisku w Katowicach to mnie zatkało. Myślałem że takich starych aut się nie kradnie... I teraz mnie czeka 4miesięczny pobyt w Kato, a parkingi to chyba ponad 1000 zeta kosztują z tego co słyszałem. Jedna doba 25zeta chyba. Więc nie wiem... :?

obawiam się,że w Twoim wypadku w grę może wchodzić tylko parking STRZEŻONY a nie dozorowany bo to jest różnica-czasem by mieć lepszy sen warto mimo wszystko zainwestować-aczkolwiek ceny potrafią zbić z nóg niestety...ewentualnie mini-casco,ale jak już wspomniał któryś z kolegów jest ot zabepzieczenie raczej na papierze i trzeba dobrze przejrzeć taką umowę polisy zanim się na cokolwiek zdecydujesz....

• Zasłużeni forumowicze

Najlepsza historia kzora slyszalem to rozmowa dwoch kumpli przez tel.:

-Tej, gdzie jedziesz?

-Nigdzie. W domu jestem

-Jak w domu jak wlasnie za toba jade!

-O k@#$& samochod mi zaj....

Po paru km jazdy za typami zorientowali sie ze sa sledzeni, dali po garach i zniklo :/

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

teściu ma u siebie wmontowany przekaźnik, który działa tylko z nadajnikiem. jeżeli oddalą się od siebie dalej niż 60m, auto gaśnie, zamyka się i włączają się awaryjne. wtedy nie ma siły żeby ruszył. chyba, że ktoś wie gdzie jest zamontowana puszka i ma pojęcie jak ją wymontować
niemożliwe staje się możliwe http://www.biuroprojektow.info/

• Zasłużeni forumowicze
Z tym nadajnikiem to dobry patent, miałem kiedyś takie coś w aucie, a odkryłem to po jakimś czasie, jak wyciągnąłem ze schowka coś jakby pilot ale bez guzika, i zaniosłem do domu :mrgreen:

Na auto powyżej 10 lat nie wykupi AutoCasko .

wykupi, wystarczy sie skontaktowac z ubezpieczalnia i na warunkach specjalnych jesli auto nie jest szrotem ( info z PZU )

mi na 330d z 2000 roku wyliczyła bez znizek 2400 :O a ze znizkami 2100 :D tak wiec podziekowalem pani za uwage.

MiniCasco dziala na kradziez, zywioly i zwierze na drodze. Co do odzyskania pieniedzy to juz wiadomo, nie bedzie zbyt kolorowo zapewne.

teściu ma u siebie wmontowany przekaźnik, który działa tylko z nadajnikiem. jeżeli oddalą się od siebie dalej niż 60m, auto gaśnie, zamyka się i włączają się awaryjne. wtedy nie ma siły żeby ruszył. chyba, że ktoś wie gdzie jest zamontowana puszka i ma pojęcie jak ją wymontować

A jakies blizsze info co do nazwy tego zabezpieczenia, albo stronka z mozliwoscia kupna :) ?