Skocz do zawartości

e90 320d 184kM -wady tego silnika

mareczek13

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opinii dużo nie słyszałem - znam tylko swoją: bardzo pozytywną, chodzi bez problemu, mocy starcza mi nawet na ciężkie E91 w automacie i z xDrivem. Oznaczenie mojego z 2010 to N47D20C. Problemy: jak to N47, łańcuch już było słychać to wymieniłem u gorika (bardzo polecam) - teraz będzie wieczny ;). Pali dokładnie tak jak jeździsz: albo bardzo ekonomiczny albo pali "troszkę" więcej jak pociśniesz :norty: (praw fizyki Pan nie zmienisz).

też mam ten silniczek naprawdę super jeździłem wcześniej 163km jak i 177km powiem ci że ten 184km jest o niebo lepszy naprawdę ekonomiczny i tak jak poprzednik pisał mocy wystarcza

Jest to bardzo fajny silnik (jak na diesla) silniki wyprodukowane po 03.2011 pozbawione sa krytycznych usterek lancucha rozrzadu. Moze szurać, ale nie powinien sie zerwać. W razie czego koszt wymiany z częściami to kwota miedzy 3 a 4 tysiące poza ASO. Wg. Puma bardzo niewiele części jest do wymiany, niestety raczej bez wyciągnięcia silnika sie nie obejdzie. Innych usterek prawie sie nie spotyka. W razie awarii wtryskiwaczy tylko wymiana na nowe. Sa to wtryski piezzo których sie nie regeneruje.

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

• 2 tygodnie później...

Witam,

Panowie odświeżę trochę temat.

Do kupienia e91 2.0d 184km 2010 rok kombi xdrive + automat. Przebieg około 112 tysięcy, polski salon. Czy auto jest godne myślenia? Czy silnik + napęd na 4 i automat nie sprawia problemów?

Prócz ewentualnych problemów z łańcuchem użytkownicy nie mają większych problemów?

Jak ze spalaniem w tym silniku? w mieście koło 9 czy więcej?

Ostatnia sprawa na co zwrócić uwagę przy kupnie takiego samochodu? Może są jakieś małe mankamenty na który warto zwrócić uwagę?

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

• 10 lat później...

Witam, odświeżę trochę temat. Posiadam ten silnik i powoli zastanawiam się nad profilaktyczna wymiana rozrządu. Dużo informacji jest o 177KM ale czy tutaj są jeszcze jakieś punkty warte zweryfikowania aby nie było zaskoczenia