Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem z moim e53 4.4 benz. a mianowicie co pare dni (2-3) po nocy akumulator jest całkowicie wyssany. Ostatnio było przewijane uzwojenie w alternatorze, ale to nic nie dało. Elektryk mierzył napięcie w alternatorze i wyszło za mało o 2 ampery. Orientuje się ktoś co może byc przyczyna rozładowywania akumulatora ? miał może ktoś podobny problem ?
Opublikowano
Właśnie byłem przy samochodzie i zauważyłem że cały czas podświetlona jest zmieniarka płyt która jest umiejscowiona w bagażniku (również bez włączonego silnika). Podświetlony jest przycisk włączający i wejście na cd. Może to być przyczyna rozładowywania ?
Opublikowano
Witam, mam problem z moim e53 4.4 benz. a mianowicie co pare dni (2-3) po nocy akumulator jest całkowicie wyssany. Ostatnio było przewijane uzwojenie w alternatorze, ale to nic nie dało. Elektryk mierzył napięcie w alternatorze i wyszło za mało o 2 ampery. Orientuje się ktoś co może byc przyczyna rozładowywania akumulatora ? miał może ktoś podobny problem ?

Czesc.

ja też miałem problem z uciekającym prądem.

Mianowicie "JEŻYK" czyli sterownik od ogrzewania - jest umiejscowiony za panelem z przodu - robił zwarcie.

Było to słyszalne po wyłączeniu silnika.

Ale powodów zwarcia - bo to one na pewno wysysa akumulator - jest tysiąc (niestety)

Opublikowano

Przyczyn moze być tysiąc. Trzeba odłączać wszystko po kolei (wyciągać bezpieczniki) i sprawdzać.

Na początek powiedz jakie masz napięcie ładowania zmierzone miernikiem dotykając masy i zacisku plusa pod maską silnika (jest przed kierowcą pod takim czarnym małym otwieranym pudełeczkiem).

Opublikowano
:| Witam, chciałbym podłączyć się do tematu rozładowywania aku mianowicie któryś moduł nie pozwala uśpić modułów, które znajduja sie przy akumulatorze. Po odłączeniu wzmacniacza, zmieniarki cd , navi, tunera i czegoś tam jeszcze pobór prądu wraca do normy czyli nie wiecej niż 0.05A z ok 6A ( z każdym modułem spada pewna wartość A). Sprawdzałem już jeże, wyświetlacz i klimatronik, błędów brak. Nie posiadam oscyloskopu i prosze o jakąś podpowiedz bo nie mam czasu żeby dłubać wszystko po kolei i szukać po omacku ;/. Aaa i jeszcze jedno, jak wszystko jest podłączone to X w ogóle nie chce spać