Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich użytkowników e90

Przymierzam się do kompletowania części potrzebnych do naprawy sprowadzonej z usa e90 lci. Muszę zakupić cały pas przedni z chłodnicami zderzak i maskę. O ile ze zderzakiem i maską nie mam wątpliwości, to z chodnicami i pasem już nie koniecznie.

Moje pytanie brzmi czy chłodnice od wersji 330i lub 335i będą pasowały do mojej wersji 328xi, oraz czy pas przedni musi być od wersji lci czy może być z wersji przed liftem (być może nie było różnic)?

gdyby ktoś dysponował jakiś schematem przodu to już wógóle byłoby idealnie

pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jak troche poszukal na forum to bys wiedzial, zo to mozesz sprawdzic sam, strona na ktorej sprawdzisz to realoem.com
Krzysztof
Opublikowano

Pewnie bym i znalazł, ale niestety nie mam za bardzo czasu przeszukiwać wątki i czytać po kolei posty w poszukiwaniu konkretnej i jednoznacznej odpowiedzi, mam mnóstwo innych tematów do ogarnięcia i przeszukiwania odnośnie części do tego samochodu, dlatego aby to przyśpieszyć zadaję konkretne pytanie pod szybką odpowiedź - tak lub nie, dla kogoś kto posiada taką wiedzę.

Dla przyśpieszenia zapytam o konkretny zestaw czy będzie się nadawał?:

http://allegro.pl/przedni-pas-wzmocnienie-chlodnice-bmw-e90-e91-335i-i3884768062.html

Schematy już znalazłem / wcześniej tam szukałem, ale w złym miejscu

Opublikowano
Pewnie bym i znalazł, ale niestety nie mam za bardzo czasu przeszukiwać wątki i czytać po kolei posty w poszukiwaniu konkretnej i jednoznacznej odpowiedzi, mam mnóstwo innych tematów do ogarnięcia i przeszukiwania odnośnie części do tego samochodu, dlatego aby to przyśpieszyć zadaję konkretne pytanie pod szybką odpowiedź - tak lub nie, dla kogoś kto posiada taką wiedzę.

http://allegro.pl/przedni-pas-wzmocnienie-chlodnice-bmw-e90-e91-335i-i3884768062.html

A my nie mamy czasu aby za Ciebie wyszukiwać, czy te konkretnie części będą do Twojego składaka pasowały. Kolega podał Ci stronę na której sobie sprawdzisz.

p.s najpierw by się przydało przywitać w odpowiednim dziale, a potem zadawać pytania - ale takimi tekstami to nie sądzę aby Ci ktoś pomógł. Trochę kultury :nienie:

Kosz!

Opublikowano

Chłodnice które pokazałeś są do wersji z turbiną - jest intercooler, w dodatku do automata - chłodnica oleju w skrzyni.

Szukaj do 330i - wzmocnienie czołowo jest takie samo przed liftem jak i po licie.

I tak jak piszą koledzy :search:

Opublikowano

Wielkie dzięki za pomoc Bronx_I / moja wersja to także automat, czy w takim wypadku też muszę szukać od 330i automat?

szukałem jakiś czas, ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi, dlatego zapytałem.

pozdrawiam

Opublikowano
ja też nie jestem w 100% pewien ale na pewno szukaj wersji bez turbiny. A z tego co pamiętam 328i z USA to nic innego jak 330i europejskie więc chłodnice będą takie same.