Skocz do zawartości

[523i] który to wahacz

Sosna91

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
siedzą troszkę głebiej aniżeli te poprzednie borbety, co mi sie nie podoba bo wlasnie tamte prawie o nadkole zawadzaly, dlatego bardzo mozliwe ze do e36 wejda

To tym bardziej nie wejdą do E36. Felgi od E36 nie pasują do E39 bo wpadają do środka auta, wręcz nawet nie wchodzą bo haczą o zaciski.

Odsadzenie felg w E36 to powyżej 40, a W E39 to ok. 20.

Żeby założyć felgi w od E36/e46 do E39 to trzeba dawać 2 cm dystanse.

a ze pisza tak wszyscy to nie bede robil wyjątku

No właśnie tego nie rozumiem.

Dlaczego 90% sprzedających felgi/koła nie podaje wartości ET co jest informacją równie ważną jak np rozstaw śrub.

zakupiłem teraz sobei oryginalne 17stki bmw

No to raczej Cię zasmucę bo oryginalne Styling 65 M Doppelspeiche nie wychodziły w rozmiarze 17 cali.

Oryginał Mki wychodził tylko i wyłącznie w rozmiarze 18 cali i żeby było ciekawiej na auto szły felgi o dwóch szerokościach. Przód to 8x18 ET20, natomiast tył 9,5x18 ET22, dlatego Mka ma dwa rodzaje szerokości opon.

Tak właśnie wychodzi jak ktoś kogoś chce................. :norty: :mrgreen:

Trochę wiedzy mam więc się podzielę :mrgreen:

Edit:Te felgi są drogie i ich ceny oscylują tak 2 i wzwyż.

Edytowane przez CICHY525
ec2Wze6.jpg

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

[

No to raczej Cię zasmucę bo oryginalne Styling 65 M Doppelspeiche nie wychodziły w rozmiarze 17 cali.

Wątpię, że go zasmuciłeś. Wszystko kupuje nieoryginalne i najniższej jakości to felga będzie pasowała do całego kpl :mrgreen:

Ciekawe czy też chinol :mrgreen:

wlasnie cos mi za male wygladaly, ale nie placilem jak za oryginalny takze spoko.

http://tablica.pl/oferta/felgi-bmw-m5-e39-styling-65-18-chrom-komplet-z-oponami-CID5-ID4sNv5.html

tu widze sa te o ktorych mowisz.

a docelowo marzę o takich jak w tym filmiku

4:09s czarna bunia, ktos moze zna przy okazju nazwe tych felg, kocham szerokie opony,

zeby nie bylo off topu to uzywanych oryginalnych lemfordera nie warto kupowac? raczej ciezko dostac ale i na sucho luz ciezko pewnie sprawdzic na sworzniu i tulei.

-->> masz problem z bmką, potrzebujesz diagnostyki, podpięcia pod kompa? napisz a pomogę[/b

• Moderatorzy

Tutaj jest komplet(taki jaki powinien byc) felg po renowacji.

http://allegro.pl/felgi-bmw-m5-e39-18-oryginal-igla-opony-cosmoschw-i3899249603.html

Chociaż osobiście wolał bym w oryginalnej kolorystyce.

Często są sprzedawane wszystkie 4 felgi o szerokości 8 cali bo nie każdy chce do słabego motoru ładować kapci o szerokości 275/35 i zwiększać sobie spalanie o 2 litry męcząc przy tym silnik i wydając fortuny na kupno takich opon.

Wątpię, że go zasmuciłeś.

Jasnowidz jesteś czy co??? :mrgreen:

ec2Wze6.jpg

Jasnowidz jesteś czy co??? :mrgreen:

Nie, ale na początku myśleliśmy, że świeży użytkownik i nie wie że niektóre zamienniki są tandetne.

Najpierw jakieś tanie rzeczy do zawieszenie, potem chłodnica która na dizeń dobry zaczęła cieknąć, potem jakieś najtańsze z możliwych zamienników wahaczy co nawet 100zł za nówkę nie przekraczają. To trochę przesada. Dlatego myślę że felgami też się nie przejmie, że to jednak nie od BMW :cool2:

Co do używanego lemfordera. To zależy.. Jak auto mało na nim jeździło to możliwe, że trafisz. Ale nie wiesz ile i po jakich drogach to jeździło. Możliwe, że się wysypie to równie szybko jak te Twoje wahacze.

Ja kupując auto zawsze patrze ile kosztują części zamienne i kupuje auto które będzie w stanie utrzymać w należytym stanie mechanicznym. Ty wolisz 2k wydać na felgi niż porządnie zainwestować w mechanikę. Nie rozumię trochę tego.

Można można.

U was też taka tragedia na drogach? Tutaj jest szklanka jak cholera. Pada deszcz i jest -3st :shock: Właśnie będę za godzinę jechać na nockę, ale na szczęście autobusem. Jak teraz wracałem z traski to auto na dachu i masce ma ogromną na 3-4cm taflę lodu. Dawno czegoś takiego nie widziałem.

Cytuję opis z aukcji:

" ORYGINALNE KOMPLETNE wahacze renomowanej firmy STENBERG AUTOMOTIVE!" :mrgreen:

Taka ona renomowana, że nawet nigdy w życiu o niej nie słyszałem a mam już Bumę prawie 5,5 roku, trochę częście eksploatacyjnych się do niej kupowało a ta firma najwidoczniej chowała się gdzieś w krzakach bo jej żaden sklep w ofercie nie miał... :duh:

Masakra. Jeździć na czymś co kosztuje tyle co kilogram dobrego mięsa u rzeźnika.