Skocz do zawartości

520i 150km termostat z obudową czy bez ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Przepraszam jeżeli kogoś mój post wkur.i, ale potrzebuję szybkiej odpowiedzi... czy w silniku m52b20, auto e39 520i 99r. przy operacji wymiany termostatu wymienia się go razem z obudową czy można sam termostat, a obudowa jak dobra to zostaje ? W sklepie powiadają że do 98r. sam termostat, a 98r w górę to z obudową ? Różnica w cenia znacząca jakby nie było ~250 pln z obudową

Opublikowano
M52 sam wklad w M52TU razem z obudowa.Takze sklep wcale nie chce naciagnac Cie na kase :wink:

Death is easy-You don't have to do anything.Life is that You have to face.

bylo e39 m52b20,e39 m52b25TU,e39 m52b25,e36 m43b18,e39 m52b20TU,e39 m52b28TU,e46 m43b19TU

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak obudowa jest stara to ją lepiej wymienić.

Zapobiegnie to niespodziance jaką miałem kiedyś w trasie.

Obudowa sobie pękła wywalając prawie całą wodę z układu.

Stare obudowy są strasznie niepewne.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
kurde w sumie to nie jestem teraz pewny czy to m52b20 :oops: ... bo jak teraz patrze na info w internetach to 99r. były m52tu... jest jakaś opcja żeby to sprawdzić ?
Opublikowano

:duh: M52TU ma dwa vanosy :roll:

Auto masz z 99 roku wiec TU na 100%.

Death is easy-You don't have to do anything.Life is that You have to face.

bylo e39 m52b20,e39 m52b25TU,e39 m52b25,e36 m43b18,e39 m52b20TU,e39 m52b28TU,e46 m43b19TU

Opublikowano
Kolego ja też mam ten sam silnik co Ty i jest to M52 B20 TU-99r.Wymieniałem termostat ze 3 miesiące temu,Też miałem dylemat czy z obudową.Wymieniłem całość z obudową.Kupiłem na allegro term.z obudową firmy WAHLER,zapłaciłem 150 zł.podobną jest to jeden z lepszych firm,nie narzekam a bunia teraz się grzeje pięknie,że hej!
Opublikowano
Dokładnie tak, ja wymieniałem tydzień temu kompletny termostat Wahlera (montują to w oryginale na pierwszy montaż). Ja zapłaciłem 170 zł. i śmiga jak złoto :cool2: