Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzis wymieniałem filtr paliwa i żeby nie rozlać po podłodze resztek ropy to podstawiałem słoik i po całym zabiegu wymiany filtra oglądałem rope w słoiku i co zauważyłem to troszke opiłków metalu, troszke piasku i ogólnie syf. Nie wiem teraz czy te opiłki sa z filtra czy od strony silnika.

Co co te opilki mogą oznaczac i czy jest prawdopodobne ze są od strony baku czy od strony silnika cz od filtra. Poprzedni filtr był meyle.

Programowanie/Obróbka CNC - Fanuc/Sinumerik/Heidenhain
Opublikowano

A niby jak mają być od strony silnika ?? paliwo idzie w JEDNĄ stronę :]

to może być ogólnie syf z paliwa, może z cystern jak przelewają przez X kkm się nazbierało syfu po prostu, po to jest filtr :)

pzdr. Łukasz

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
dokładnie, po to jest ten filtr żeby zbierać cały syf który jest w paliwie. Niestety dużo stacji ma bardzo zanieczyszczone zbiorniki z paliwami z tego co słyszałem.
Opublikowano
Ciekawe czy taki opiłek może zrobić dziurę w filtrze tym bardziej ze tam jest 3,5 bara ? Mam nadzieję ze średnica przewodu jest zbyt duża i ze paliwo nie płynie tam z zawrotna prędkością.
Opublikowano

to może być ogólnie syf z paliwa, może z cystern jak przelewają przez X kkm się nazbierało syfu po prostu, po to jest filtr :)

pzdr. Łukasz

Myslalem ze moze od str silnika tez, bo jak zdjelem przewod z filtra ten co idzie juz do silnika w gore to z niego zlecialo mi tez troche paliwa.

A i tak na marginesie, jak wyciaglem podgrzewacz to jak nim poruszalem to w srodku jakby piasek dzwonil,

piny od wtyczki byly zasniedziale na zielono.

• Członkowie klubu
Opublikowano

pzdr. Łukasz

Myslalem ze moze od str silnika tez, bo jak zdjelem przewod z filtra ten co idzie juz do silnika w gore to z niego zlecialo mi tez troche paliwa.

A i tak na marginesie, jak wyciaglem podgrzewacz to jak nim poruszalem to w srodku jakby piasek dzwonil,

piny od wtyczki byly zasniedziale na zielono.

dobrze myślałeś, pompa daje na wtryski a nadmiar wraca do zbiornika...

sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55
Opublikowano
Czyli pompa sie sypie?
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Czyli pompa sie sypie?

nie mam pojęcia ...

sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55
Opublikowano

No ok, Czyli pompa cisnienia powinna dawac tam jakies cisnienie na wtryski... jezeli sie no sypie juz to cisnienie bedzie za male lub cos...

Jak sprawdzic ta pompe ew. jakie cisnienie powinna dawac?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

z pompami temat jest świeży jak jeszcze się nie spotkałem ale już o tym piszą http://auto-swiat.onet.pl/zdjecia/ryzykowne-auta-litere-b-zdjecia

2 strona

Opublikowano

Wlasnie tez czytalem ten artykul .. i po tych opilkach metalu zaczelem sie zastanawiac, bo do tego mam problem z szarpaniem nie raz...

No ale jak ta pompe sprawdzic? Czy np podpinajac auto pod kompa da sie jakos sprawdzic jej cisnienie i prace ?

Opublikowano
Ty cos najpierw zrob nie tylko posty piszesz... moze po prostu jedz do jakiegos ogarnietego mechanika ... a nie tylko u siebie w szopie kombinujesz :mrgreen:

Sorry za ortografie - niemiecki windows :)

http://images.spritmonitor.de/519278.png

Opublikowano
Ty cos najpierw zrob nie tylko posty piszesz... moze po prostu jedz do jakiegos ogarnietego mechanika ... a nie tylko u siebie w szopie kombinujesz :mrgreen:

forum jest po to by się zapytać

a może kolega lubi sam pogrzebać i dlatego się pyta?

Opublikowano

forum jest po to by się zapytać

a może kolega lubi sam pogrzebać i dlatego się pyta?

Spokojnie panowie spokojnie i najlepiej odpowiadać w temacie... :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :nienie: :nienie: :nienie: :nienie: :nienie:

icon4.png
Opublikowano
Jak masz jakiś przewód paliwowy przezroczysty to odpal silnik weź magnes i przyłoz, jak będą się zbierały opilki to może być problem
Opublikowano

Niestety chyba nie mam przezroczystego przewodu....

A magnez od spodu słoika nie przyciaga opilkow chyba musza byc aluminiowe :roll:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
to podobno poważna awaria, następna będzie pompka paliwa, pompa paliwa wysokociśnieniowa, wtryski, te opiłki to własnie z sypiącej się pompy wysokociśnienowej