Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jestem tu nowy, dlatego proszę o wyrozumiałość. Poprzedni temat został zamknięty domyślam sie ze z powodu braku VINu. Poniżej zamieszczam brakujący numer VIN.

Dotychczas byłem właścicielem samochodu konkurencyjnej marki Audi (wiem, wiem, że to już powód, żebyście mnie nie polubili ). Nadeszła jednak pora zmiany samochodu. Ostatnio pojeździłem trochę BMW E87 i BMW E90. Jestem zdecydowany, że chciałbym stać się właścicielem, któregoś z tych modeli, już widziałem kilka sztuk i jak to w Polsce bywa szybko się rozczarowałem (jedno auto miało nawet wystrzeloną poduszkę powietrzną, a właściciel poprostu 'zapomniał' o tym wspomnieć).

Mam zamiar pojechać obejrzeć to :

http://allegro.pl/bmw-120-e87-2-0d-2008r-177km-57tkm-m-pakiet-6bieg-i3876772117.html

VIN: WBAUBVB51010VB91213

Na papierze i przez telefon wygląda wszystko fajnie, jednak chciałbym się spytać o Wasze wstępne opinie na temat tego konkretnego ogłoszenia. Nie dysponuje niestety VINem ( z racji godziny nie chce dzwonić już do właściciela), jutro go napiszę. Jednak samochód jest spory kawałek drogi ode mnie dlatego nie chce jechać na darmo.

Ponadto mam jeszcze pare pytań. Mam wątpliwości, który samochód będzie dla mnie odpowiedniejszy - BMW E87 czy E90. Dotychczas byłem właścicielem dość dużego sedana i przyzwyczajenie wskazuje na E90, jednak zazwyczaj samochód jeździł pusty lub jeździłem we 2, maks 3 osoby w dalsze trasy, więc nie wiem czy postawić na większą 'zabawę' i przyjemność z jazdy (E87). Czy E87 jest wystarczająco ładowny, proszę o opinie właścicieli na temat wielkości bagażnika, ładowności itp. Moje kolejne obawy wynikają z faktu, czy bardzo będzie mnie rzucać zimą (wiadomo-tył napęd)? Czym powyższy model różni się od MPakietu (zewnątrz mnie nie interesuje, pytam o środek)? Czy gra o Mpakiet jest warta świeczki czy lepiej te pieniądze przeznaczyć na mniejszy przebieg/ młodszy egzemplarz?

Z góry dziękuje za pomoc,

pozdrawiam,

Jan

Opublikowano

Data for vehicle identification number: WBAUB51010VB91213

Model description: 120d

Market: Europa

Type: UB51

E-Code: E81

Chassis: Hatch Coupé

Steering: links

Doors: 3

Engine: N47OL - 2,00l (130kW)

Drive: Heckantrieb

Transmission: manuell

Body Color: Titansilber Metallic (354)

Upholstery: Stoff Elektra/anthrazit (EAAT)

Production date: 27.06.2007

Assembled in: Leipzig

Code Serienausstattung Standard Equipment

S321A Exterieurumfänge in Wagenfarbe Exterior parts in vehicle color

S4BZA Interieurleisten Titan hell Interior trim finishers Titanium light

S548A Kilometertacho Kilometer-calibrated speedometer

Code Sonderausstattung Optional Equipment

S1CAA Selektion COP relevanter Fahrzeuge Selection of COP relevant vehicles

S1CBA CO2 Umfang CO2 package

S1CCA Auto Start Stop Funktion Auto start/stop function

S1CDA Brake Energy Regeneration Brake Energy Regeneration

S2KHA BMW LM Rad V-Speiche 229 BMW light alloy wheel, V-spoke 229

S313A Aussenspiegel Anklappfunktion Fold-in outside mirror

S441A Raucherpaket Smoker package

S442A Getränkehalter Cup holder

S473A Armlehne vorne Armrest front

S4UKA 5-Sitzigkeit 5-seater

S520A Nebelscheinwerfer Fog lights

S534A Klimaautomatik Automatic air conditioning

S845A Akustische Gurtwarnung Acoustic belt warning

S855A Sprachversion italienisch Language version Italian

S863A Händlerverzeichnis Europa Retailer Directory Europe

S884A Bordliteratur italienisch On-board literature, Italian

S8SPA Steuerung COP Control unit COP

Auto do bardzo dokładnego sprawdzenia. Koleś kłamie w żywe oczy - rok produkcji, pochodzenie - niby Niemcy, ale auto z literaturą włoską... Mpakietu nie widzę w VIN, no ogólnie to może być gruba mina. Co do wielkości, pakowności - to bardzo indywidualna sprawa, ja z Żoną i kotem ledwo się mieścimy w E46 kombi. Co do napędu na tył - będzie miotać nim jak szatan, ale przecież po to ten napęd jest na jedyną słuszną oś. Jak masz rozum i nie masz betonowych sznurówek, a temperatura około 0 wywołuje u Ciebie ostrzegawcze światełko w głowie - nie masz się czego bać.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
No trochę niezgodności jest a jeśli auto z Włoch to i przebieg może być nie realny.
Opublikowano

Pomijając przebieg, auta z Włoch w 99% przyjeżdżają do nas obite, poocierane, z połamanymi zderzakami. Tam się po prostu tak jeździ, kto był, ten wie. Problem w tym, że to bardzo często małe wady, ale polscy specjaliści zamiast wymieniać części, wolą grubo nałożyć masła i zalać lakierem. Może się zatem okazać, że pod idealnym lakierem do blachy jest jeszcze 2 czy 3 mm. Taki urok aut z włoch.

Tak jak mówię, może się okazać, że to kolejna mina, ale może być też tak, że sprzedający jest faktycznie bogu ducha winny.

Telefon do ASO, miernik lakieru w łapę, ale przede wszystkim telefon do właściciela żeby posłuchać jak zareaguje na znalezione do tej pory niezgodności.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano (edytowane)

Deska zmieniona, pewnie po odpaleniu poduszek.

Pod maska nieład. Siłowniki założone na odwrót. M pakiet (czyli kiera) dołożony i xenon + sprysk dołożony.(ciekawe czy działa)

Kierownica + airbag zmieniona

Wniosek prosty: grubszy dzwon z przodu.

Siedzenia tez zmienione, podgrzewanie dołożone, chromy dołożone,tempomat dołożony - pytanie czy aby na pewno dobry VIN??? Bo coś mi się wydaje, że nie. No chyba, że "szczepan"

Jeśli tak to z fabryki wyjechał praktycznie jako golas z plastikową kierownicą - a tu mamy pseudo wypas M pakiet :duh:

Edytowane przez Bronx_l
Opublikowano
Bardzo dziękuje i jestem pod wrażeniem Waszej wiedzy, nawet bez oglądania auta :D Za dużo znaków zapytania żeby sie fatygować. Wrzuciłbym 2-3 inne. Czy oddzielne tematy są konieczne?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Załóż nowy temat, 1 temat - 1 auto.

Nie zakładaj nowego, bo jest już temat o czarnej - poszukaj.

viewtopic.php?f=44&t=235549&p=1752920&hilit=WBAUB51000VB89985#p1752920

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Pomijając przebieg, auta z Włoch w 99% przyjeżdżają do nas obite, poocierane, z połamanymi zderzakami. Tam się po prostu tak jeździ, kto był, ten wie. Problem w tym, że to bardzo często małe wady, ale polscy specjaliści zamiast wymieniać części, wolą grubo nałożyć masła i zalać lakierem. Może się zatem okazać, że pod idealnym lakierem do blachy jest jeszcze 2 czy 3 mm. Taki urok aut z włoch.

Tak jak mówię, może się okazać, że to kolejna mina, ale może być też tak, że sprzedający jest faktycznie bogu ducha winny.

Telefon do ASO, miernik lakieru w łapę, ale przede wszystkim telefon do właściciela żeby posłuchać jak zareaguje na znalezione do tej pory niezgodności.

No co ty nie powiesz...ja mam auto z Włoch i jest cale oryginalne...

a i gdy we Włoszech byłem to napatrzyłem się na perełki motoryzacyjne, które już u nas dawno wymarły. Dziwne, że przy takim nikłym szacunku dla czterech kółek u nich się zachowały.

A co do 120d z Włocławka. Wydaje mi się, że ono było na sprzedanie u handlarza włoskimi autami...ale dośc mocno uderzone.

Opublikowano

Przebieg trochę duży, ale za to bardzo ładna sztuka.

No typowy Polak, facet to jest Przebieg TROCHĘ MAŁY, a nie trochę duży.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł