Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam dość dziwny problem. Otóż w lusterkach działa mi regulacja na lewo/prawo, a niestety góra/dół nie. Komp niestety nic nie pokazuje.

Patrzyłem bezpiecznik i faktycznie powinien być 7, a ja mam 15. W tym może tkwić problem czy w czymś innym?

A i taki dodatek, w E46 są składane elektrycznie lusterka, tak? Mój model to 320d z 99r.

Dzięki z góry!

Opublikowano

Bezpiecznik bym pominął. Jeśli jest i nie jest spalony, to pod kątem diagnostycznym nie ma znaczenia jaki ma amperaż - oby tylko przewodził prąd. Mówisz lustra nie pracują w płaszczyźnie pionowej - ale i prawe, i lewe? Jeśli tak, to zakładać można, że przełącznik jest uszkodzony.

I niekoniecznie masz lustra składane elektrycznie - to dość rzadko spotykana opcja.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano

No właśnie w poziomie wszystko działa, lewy prawy + przełącznik na które lusterko chce ustawić, a w pionie nic :/

Dobra, powiedzmy ze przełącznik uszkodzony. Jaki +- koszt tego i czy da rade to samemu jakoś wymienic :)?

Opublikowano
u mnie lusterka są składane elektrycznie :)

u mnie też i bardzo mnie to cieszy :)

Opublikowano
ciekawe czy w E46 jest taka opcja że składają się automatycznie po wyjęciu kluczyka ze stacyjki?u mnie tylko manualnie po wciśnięciu przycisku.Pewnie w E90 tak jest ale czy w E46?Może się ktoś wypowie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czy oba lusterka nie działają góra/dół czy tylko jedno? Bo jak oba to tak jak pisał wcześniej kolega zapewne przełącznik, który na znanym portalu aukcyjnym zaczyna się pewnie od 20-30 pln..

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano (edytowane)

Oba nie działają góra/dół.

A wymienić ten przełącznik to jakaś wielka filozofia czy we własnym zakresie da się rade:)? W sumie to co tam w tym przełączniku może się spalić/zepsuć jak tu są same piny/bolce?

I to wygląda tak ( od spodu ):

http://img04.allegroimg.pl/photos/oryginal/38/10/80/86/3810808617_1

Edytowane przez Grechut
Opublikowano
dasz rade, podwazasz przednia strone delikatnie plaskim srubokretem i powienien przelacznik wyskoczyc, w nim masz 2 wtyczki, nie sposob pomylic bo sa rozne ;)
Opublikowano

Podważam od strony przełącznika ( lewo/prawo ) czy od strony tego pokrętła?

Nie mogę zrozumieć jak coś się może w takim przełączniku zepsuć jak tam same piny są :roll:

Opublikowano

Od lewo/prawo. U mnie jak zdejmowalem boczek to siedzial bardzo ciasno wiec cierpliwosci

Wysyłane z mojego GT-I9195 za pomocą Tapatalk 2

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
Wyciag lustra i sprawdz zebatki na silniczkach.Czesto sie zdarza,ze to one sa przyczyna problemow.Wylamuja sie zabki co skutkuje brakiem regulacji w pionie i/lub poziomie.

Death is easy-You don't have to do anything.Life is that You have to face.

bylo e39 m52b20,e39 m52b25TU,e39 m52b25,e36 m43b18,e39 m52b20TU,e39 m52b28TU,e46 m43b19TU