Skocz do zawartości

e61 525i pomimo wymiany tarcz dalej trzęsie kierownicą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

podczas hamowania trzęsie mi samochodem. czasem trzęsie samą kierownicą a czasem całą budą. trzęsienie trwa do samego końca (do zatrzymania) i jest proporcjonalne do prędkości obrotowej kół.

pierwsza diagnoza: krzywe tarcze ale po wymianie tarcz na przodze na bosche (z klockami) nic się nie zmieniło. luzy w zawieszeniu są ale minimalne (trzęsie zbyt mocno). poza tym byłyby wyczuwalne również podczas przyspieszania i jazdy a nie są.

co może być tego przyczyną? źle zamontowane tarcze, krzywe piasty? felgi są ok bo podczas normalnej jazdy wszystko jest poprawnie.

proszę o sugestie...

Ileż można o tym samym!!! :search: :search: :search: :search: :search:

Opublikowano
U mnie też letnie felgi wydawały się ok a trzęsło przy hamowaniu. Po wymianie na zimowe koła trzęsienie ustało. Podjedź może jeszcze do dobrego wulkanizatora niech Ci wyważy koła, być może zgubiłeś jakieś ciężarki..
Opublikowano
Tarcze do przetoczenia. Miałem kiedyś taki problem w 530i e60. Mimo że założyłem nowe musiałem przetoczyć i problem zniknął.
Opublikowano
Tarcze do przetoczenia.
:mad2:

wiekszych glupot nie slyszlem zeby nowe tarcze przetaczac!

no chyba ze kupiles jakis chinski chlam zrobiony z gow.n.o.litu.

co do bicia u kolegi, to trzeba sprawdzic kazde kolo u kumatego wulkanizatora, luzy na wahaczach z przodu no i zmierzyc bicie tarczy i piasty.

bron Boze toczyc :mad2:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.