Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich! Jestem nowym forumowiczem i nie ogarnąłem jeszcze dokładnie całego forum. Dlatego przepraszam za błędy w poście lub wstawienie go w złej tematyce. Ale od jakiegoś czasu jestem zainteresowany kupnem e46 (wyłącznie benzyna - 2,5l. lub 2,8l. z automatem, najlepiej sedan, ewentualnie coupe), przeglądam codziennie ogłoszenia i wydaje mi się, że tracę tylko czas...95% aut jest od handlarzy - a jestem do nich mocno uprzedzony i nie ma siły, żebym od takowego kupił samochód - a pozostałe 5% już na zdjęciach wygląda kiepsko. Ale do rzeczy...od dwóch czy trzech miesięcy przewija się w ogłoszeniach jedna e46 - link do ogłoszenia na dole - najpierw stała za 15,900 zł, potem za 14,000 zł teraz sami widzicie. Z zewnątrz jest ładna ale rozmawiałem z gościem, który ją sprzedaje i zastanawiam się czy jest sens ją oglądać. Podobno zdarza się, że zgrzyta sprężyna podczas skręcania kołami, z tyłu nie ma szczęk i tarcz od ręcznego, i najważniejszy problem, świeci się kontrolka awarii skrzyni biegów. Właściciel opisał mi to przez telefon w ten sposób - świeci się kontrolka, taki wykrzyknik w kole zębatym, byłem z tym u jednego magika na komputerze ale nie wykryło błędów, pojechałem do drugiego i podobno uszkodzony jest czujnik świateł stopu pod pedałem, ja to wymieniłem ale nie zresetowałem komputera i dlatego nadal się świeci. Jeśli coś słyszeliście o aucie to chętnie wysłucham i każda rada będzie cenna.

P.S. Gdyby ktoś miał do sprzedania e46 w konfiguracji jaką podałem to będę wdzięczny za kontakt:)

Pozdrawiam.

http://otomoto.pl/bmw-323-e46-biala-C31832989.html

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego vin jest potrzebny, bo zaraz będzie po temacie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

rt. Wartość

Numer podwozia WBAAM310X0JE95066

Kod typu AM31

Typ 323I (EUR)

Typoszereg E E46 (4)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M52/TU

Pojemność skokowa 2.50

Moc 125

Napęd HECK

Skrzynia biegów AUT

Kolor ALPINWEISS 3 (300)

Tapicerka STOFF FLACHGEWEBE LEINEN/ANTHRAZIT (E4AT)

Data prod. 1999-02-15

Wyposażenie

Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)

S205A AUTOMATIC TRANSMISSION Automatyczna skrzynia biegów

S226A SPORTS SUSPENSION SETTINGS Sportowe dostosowanie podwozia

S235A TRAILER-HITCH WITH REMOVABLE HEAD Hak holowniczy ze zdejmowaną głowicą

S256A SPORT-/MF-STEERING WHEEL/CRUISE CONTROL Kierownica sport./MFL/regul. prędk.

S320A MODEL DESIGNATION, DELETION Brak napisu modelu

S423A FLOOR MATS, VELOUR Dywaniki podłogowe Velours

S431A INTERIOR RR VW MIRROR W AUT ANTI-D Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S464A SKIBAG Worek na narty

S473A ARMREST, FRONT Podłokietnik przedni

S481A SPORT SEATS F DRIVER/FRONT PASSENGER Fotel sportowy

S534A AUTOMATIC AIR CONDITIONING Klimatyzacja automatyczna

S661A RADIO BMW BUSINESS Radio BMW Business (C43)

S672A CD CHANGER BMW FOR 6 CDS Zmieniarka CD na 6 płyt CD

S863A EUROPE/DEALER DIRECTORY Spis dealerów, Europa

S879A GERMAN/OWNERS HANDBOOK/SERVICE BOOKLET Instrukcja obsługi, jęz. niemiecki

S915A BODY SKIN CONSERVATION, DELETION Brak konserwacji pokrycia zewn.

Wyposażenie seryjne

S286A LT/ALY WHEELS Obr. BMW, st. le. BMW Styling

S305A REMOTE CONTROL FOR CENTRAL LOCKING Pilot do zamka centralnego

S520A FOGLIGHTS Lampa przeciwmgłowa

S548A SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING Licznik kilometrów

S550A ON-BOARD COMPUTER Komputer pokładowy

S832A BATTERY IN LUGGAGE COMPARTMENT akumulator w bagażniku

Moje zdanie - koleś upadł na głowę, a auto to typowa "forumowa perła", w której efekt przyciągania wzroku tworzony jest za pomocą chińskich lamp przód i tył, czarnego matowego spraya który obłazi z nerek oraz czegoś, co ja nazywam psychologią tłumu - jeden powie, że OK, poprze to podciągniętym w photoshopie zdjęciem, a cała reszta spuszcza się, że to po prostu istny cud.

No i należy zauważyć, że sprzedaje nie ten z forum 3er, tylko kolejny właściciel, albo kolejny właściciel, albo kolejny...

A prawda jest taka, że to jest 1999 rok, oszpecony maską z poliftowego modelu i wieślampami z allegro, z uszkodzoną automatyczną skrzynią biegów.

Coś więcej trzeba pisać?

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
A prawda jest taka, że to jest 1999 rok, oszpecony maską z poliftowego modelu i wieślampami z allegro, z uszkodzoną automatyczną skrzynią biegów.

Coś więcej trzeba pisać?

:cool2:

Ja bym dodał, że ksenony dołożone i oczywiście bez spryskiwaczy.

Opublikowano
Była kiedyś, właściciel auta opisał je na forum bmw3er.pl, i opisał też tę modyfikację.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano

Podziękował za odpowiedź:) Odpuszczam auto i szukam dalej.

A co do właściciela to z rozmowy wynikało, że obecny kupił trójkę od kolesia, który opisywał ją, i jej mody, na forum. Podobno ma samochód ponad dwa lata, więc by się zgadzało. I pewnie macie rację w kwestii wyglądu, lekko polepszone foty, zmienione światła i fela robią swoje. Chociaż muszę przyznać, że maska z modelu poliftowego mi się strasznie podoba, do tego czarne nerki też pasują, ale to jedynie moje zdanie:)

Pozdrawiam, i jeszcze raz dzięki.