Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mianowicie Szanowni Koledzy podświetlenie manetki kierunkowskazu oraz wycieraczek było zdechło.

Pytanie ki diabeł za to odpowiada i gdzie ów mieszka?

Opublikowano

Czy jakieś auta mają? np. Audi,Saab,.Dalej nie wiem bo nie miałem, :) .

Mówimy o białych oznaczeniach na manetkach.W Saabie za to podświetlenie oraz podświetlenie oznaczeń na kratkach nawiewu

odpowiadała żaróweczka znajdująca się w obudowie kolumny kierowniczej.Jak jest w BMW - pojęcia nie mam.

Opublikowano
nie ma w ogóle :) w e46, e90,e92,e39,e36, e70. Jak inne nie wiem ale pewnie też brak :) z grubsza po co tam podświetlenie to nie wiem skoro nigdy się tam nie patrzy bo i po co.
szukam
Opublikowano

masz takie pokrętło z lewej przy światlach :) zmniejszasz na minimum i nic po oczach nie razi a wszystko widać :)

serio jak wsiadacie do auta i jedziecie w nocy to wam potrzebne tam światełka ? patrzycie na manetki używając ich ? albo sprawdzacie co gdzie jest ?

szukam
Opublikowano (edytowane)

Ów night panel można było ustawić np. w taki sposób by był podświetlony prędkościomierz do określonej prędkości.Ale wracając.

Pytałem o manetki ponieważ mniemałem iż w przełączniku zespolonym będzie żarówka odpowiadająca za ich podświetlenie i podświetlenie ikon na kratkach nawiewu.Faktycznie podświetlenie manetek jest zbędne lecz kratek już takim nie jest.Rozebrałem środkową i8 ni cholery nic tam nie ma co może świecić.Czyżby i tak podstawowej sprawy także nie zrobili?.W nocy ni cholery nie widać gdzie są regulatory nawiewu. Pokrętło z lewej... :duh: cholera mam faktycznie dopiero zauważyłem, :8)

Edytowane przez mopsisko
Opublikowano
masz takie pokrętło z lewej przy światlach :) zmniejszasz na minimum i nic po oczach nie razi a wszystko widać :)

To nie to samo, w Saabie świeci tylko część prędkościomierza i po prostu super to wygląda :)

http://1.bp.blogspot.com/-I6vgaBRIXSA/Tv82O7i3x_I/AAAAAAAAACU/JbGVISVc0lQ/s1600/saab_nightpanel1.jpg

serio jak wsiadacie do auta i jedziecie w nocy to wam potrzebne tam światełka ? patrzycie na manetki używając ich ? albo sprawdzacie co gdzie jest ?

Jasne że nie :D

Opublikowano

U mnie przy nawiewach nic nie jest podświetlane, poza tym potrzebne to jest do czegoś ?

Aczkolwiek mogło by to ładnie wyglądać.

Opublikowano

nie są, każdą kratkę możesz wyjąć i zobaczysz ze nie ma tam miejsca na żadne światełka i diody. Audi np. ma.

TO akurat bym dodał, podświetlenie regulacji i srodkowego pokrętła do regulacji przewietrzania którego używam stale :)

z tego co kojarze to ten suwak juz w e90 jest podswietlany ale może mnie pamieć mylić. Regulacje kratek chyba dalej nie są podświetlane.

szukam
Opublikowano
oo tak w Saabie ten night-panel wygląda bosko :D-super sprawa,w ogóle mam nadzieję,że ta marka wróci na nalelżne jej miejsce.Co do manetek to tak jak koledzy mówią-z całą pewnością był to jakiś tuning-bajer,w żadnym BMW łącznie z tymi najnowszymi takich rzeczy nie ma i nie było.
Opublikowano

Zatem sprawdzę czy ikony na wlotach po podświetleniu "od zadka" nie będą działać jak światłowód.Chodzi jedynie o środkową kratkę.

Co do Saab-a, jeśli uwolni się od skrajnie g......j firmy pod tytułem General Motors to może coś znów z tego będzie.

Opublikowano
Nikt nic nie zrobił.Myslałem że tego nie ma bo zdechło.Przyciski kierownicy są także intuicyjne a są podświetlone.Włącznik świateł także jest intuicyjny a mimo tego podswietlony.Ni zrobic nic nie idzie,rozebrałem tę kratkę.
Opublikowano

Przejedź się reno albo jakimś innym francuskim wynalazkiem to przestaniesz narzekać na ergonomię :mrgreen:

Podświetlenie pokrętła owszem by się przydało, ale da się bez tego żyć :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zawsze jako alternatywę można założyć czołówkę na banię :mrgreen:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Napisałem dość jasno: nie ma to nie.Zatem dalsze zdziwienia moimi strasznie wygórowanymi wymaganiami nie są konieczne, :D .

Tu jedynie o estetykę chodziło o nic więcej.Czy potrzebne czy nie to inna bajka.